Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 08 12

Monrealyje – skaudi G.Monfilso trauma ir valandą trukęs N.Kyrgioso šedevras

Monrealio „Masters“ turnyre ketvirtadienį buvo sužaisti visi aštuoni aštuntfinalio susitikimai, po kurių paaiškėjo ketvirtfinalių poros.
Gaelio Monfilso trauma Monrealyje
Gaelio Monfilso trauma Monrealyje

Turnyras pačiu baisiausiu scenarijumi baigėsi vienam iš publikos numylėtinių Gaeliui Monfilsui (ATP-20). Prancūzas pirmą setą britui Jackui Draperiui (ATP-82) pralaimėjo rezultatu 2:6, tačiau antrajame išsiveržė į priekį 2:0, kuomet visai nekaltoje situacijoje patyrė kojos traumą.

Iš vaizdo pakartojimo sunku pasakyti, kokio tipo sužeidimą patyrė 35-erių tenisininkas. Prancūzijos teniso atstovas nepasuko savo čiurnos, todėl tikėtina, kad Gaelio trauma susijusi su Achilo sausgysle.

Po daktarų apžiūros G.Monfilsas dar tikėjosi pratęsti mačą, tačiau tai buvo tiesiog neįmanoma – tenisininkas šlubčiodamas pasveikino oponentą su pergale ir išžygiavo atlikti tolimesnių tyrimų.

„Sunkus vakaras Monrealyje. Pirmieji tyrimai neparodė nieko gero, todėl nusprendžiau skristi atgal į Europą pasikonsultuoti su savo daktarais. Kaip įmanoma greičiau pranešiu jums naujienas. Ačiū už jūsų palaikymo žinutes“, – savo tviteryje šįryt rašė Monfilsas.

Toks prancūzo pasitraukimas yra ypatingai skaudus ir dėl to, kad turnyras Monrealyje jam buvo pirmasis po trijų mėnesių pertraukos dėl patirtos pėdos traumos.

Neįtikėtiną turnyrą žaidžiantis 20-metis britas pateko į savo trečią ATP ketvirtfinalį karjeroje, tačiau pirmąjį „Masters“ lygmenyje. Ateinantį pirmadienį jaunuolis atliks įspūdingą šuolį ATP reitinge ir pakils į mažiausiai 55-ąją poziciją.

Ketvirtfinalyje jo lauks ispanas Pablo Carreno Busta (ATP-23), kuris kiek netikėtai 6:2, 6:4 susitvarkė su italu Janniku Sinneriu (ATP-12).

Pagrindiniu favoritu triumfuoti Monrealyjye dabar yra įvardijamas Nickas Kyrgiosas (ATP-37). Australas surengė dar vieną spektaklį ir aštuntfinalyje žaibišku greičiu 6:2, 6:3 sutriuškino tautietį Alexą De Minaurą (ATP-21).

Vimbldono vicečempionas pirmąjį setą pradėjo absoliučiai fantastiškai – per pirmąsias 11 minučių išsiveržė į priekį 4:0 tiesiog nušluodamas oponentą nuo paviršiaus galingais smūgiais.

17 iš pirmųjų 21 taškų laimėjęs N.Kyrgiosas mačą užbaigė vos per 63 minutes ir neišeikvojęs daug jėgų tęsia savo žygį link pirmojo „Masters“ titulo.

27-erių tenisininkui tai buvo devintoji pergalė paeiliui. Jei skaičiuotume nuo Vimbldono – jis laimėjo 15 sykių iš 16, jei nuo birželio pradžios – 22 iš 25.

Dėl vietos pusfinalyje australas susigrums su lenku Hubertu Hurkaču (ATP-10), kuris patenka į trijų žaidėjų kategoriją, įveikusių Nicką nuo vasaros pradžios – tai įvyko Halėje pusfinalyje.

Kitas dvi ketvirtfinalio poras sudaro Casperas Ruudas (ATP-7) ir Felixas Auger-Aliassime'as (ATP-9) bei Danielis Evansas (ATP-39) su Tommy Paulu (ATP-34).

VIDEO: Ruud Battles Bautista Agut; Kyrgios, Auger-Aliassime Feature | Montreal 2022 Day 4 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius