-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 24

Moterų Vimbldono turnyre Serenos Williams laukia įveikiami išbandymai

Į didįjį tenisą Vimbldone sugrįžtanti Serena Williams (WTA-1204) yra viena iš daugelio WTA superžvaigždžių, penktadienio popietę sužinojusi savo pirmąją varžovę ir laukiantį kelią trečiajame metų „Didžiojo kirčio“ turnyre.
Serena Williams
Serena Williams / „Scanpix“ nuotr.

Vimbldono burtais 40-metė tenisininkė turėtų būti patenkinta, kadangi pirmosios dvi oponentės tikrai šio žaidimo legendai yra tikrai įveikiamos.

Pirmajame etape Serenos lauks Prancūzijos tenisininkė Harmony Tan (WTA-113). Įveikus šį barjerą amerikietė susiremtų su ispanės Saros Sorribes Tormo (ATP-40) arba Christinos McHale (WTA-242) poros nugalėtoja. Nė viena iš išvardintų tenisininkių nėra žaidimo ant žolės dangos specialistė.

S.Williams potencialiai prasmukus į trečią turnyro etapą, ten greičiausiai lauktų pasimatymas su čeke Karolina Pliškova. Nors pastaroji yra septintoji pasaulio raketė, šis sezonas tenisininkei nesiklosto – vos 8 pergalės per 18 susitikimų.

Amerikietė į vienetų turnyrą sugrįžta po metų pertraukos – paskutinį sykį Serena varžėsi būtent praėjusių metų Vimbldone, kai pirmajame rate patyrė skaudžią traumą.

Pirmoji pasaulio raketė Iga Swiatek turnyre startuos dvikova prieš kroatę Janną Fett (WTA-254), kuri į pagrindines varžybas prasimušė įveikusi atranką. Lenkės kelias bent iki aštuntfinalio atrodo užtikrintas, o tuomet jau lauktų rimtesnės kovos prieš tokias varžoves kaip Barbora Krejčikova, Garbine Muguruza (WTA-10), Coco Gauff (WTA-12) ar Paula Badosa (WTA-4).

Toje pačioje lentelės dalyje yra ir 2019 metų Vimbldono čempionė Simona Halep (WTA-19), kurios jau pirmajame rate laukia labai rimtas išbandymas – tai čekė Karolina Muchova (WTA-82), žaidusi turnyro ketvirtfinalyje tiek 2019, tiek ir 2021 m.

Kitoje varžybų medžio pusėje yra numatomas Tuniso tenisininkės Ons Jabeur (WTA-3) dominavimas, o jai pasipriešinti „Didžiojo kirčio“ čempionės Angelique Kerber (WTA-18) ar Jelena Ostapenko (WTA-14).

Įdomiausi pirmojo rato susitikimai:

  • Jil Teichmann – Ajla Tomljanovič;
  • Donna Vekič – Jessica Pegula;
  • Karolina Muchova – Simona Halep;
  • Alison Van Uytvanck – Emma Raducanu;
  • Danielle Collins – Marie Bouzkova;
  • Alize Cornet – Julija Putintseva.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius