Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 04 15

N.Džokovičius: „Rafa yra favoritas bet kokiame turnyre ant grunto“

Prieš žengiant į Monte Karlo grunto kortus pirmajam oficialiam mačui serbas Novakas Džokovičius (ATP-1) pasidalijo mintimis apie laukiantį grunto sezoną ir pirmąjį turnyrą.
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis
Novakas Džokovičius ir Rafaelis Nadalis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Novakas Džokovičius ATP reitinge gali būti pirmas, tačiau prieš prasidedant Europos turnyrams ant grunto serbas pripažįsta – Rafaelis Nadalis yra favoritas.

„Manau, kad Rafa visuomet yra ryškus favoritas bet kokioje grunto aikštelėje ir tai tikrai dar ilgai nesikeis. Jis vis dar labai pajėgus. Jei su fiziniu pasiruošimu nėra problemų, Rafa be jokių kalbų yra pirmoji raketė ant šios dangos“, – apie oponentą kalbėjo serbas.

„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rafaelis Nadalis
„Scanpix“/„SIPA“ nuotr./Rafaelis Nadalis

R.Nadalis ATP turnyruose nežaidė nuo pasitraukimo iš „Masters“ serijos turnyro Indian Velse dėl kairiojo kelio skausmų. Tačiau dabar ispanas yra pasiruošęs iškovoti 12-ąjį titulą Monte Karle.

„Po Rafos, pretendentų daug. Saša Zverevas pastaraisiais metais ant grunto žaidžia puikiai. Taip pat ir Dominicas Thiemas. Grįžta ir R.Federeris – tai tiesiog puiku tenisui. Pajėgių žaidėjų tikrai daug“, – kitus varžovus apžvelgė Nolė.

31-erių serbas į ATP turą sugrįžta po nuviliančių pasirodymų „Masters“ turnyruose JAV ant kietos dangos – tenisininkas Indian Velsą paliko po trečiojo, Majamį – po ketvirtojo etapo kovų.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
AFP/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

„Čia sportas – visko gi nutinka. Žinoma, kad jaučiau nusivylimą, kadangi buvau pradėjęs žaisti vis geriau. Yra kaip yra, o aš stengiuosi į viską žiūrėti pozityviai. Pastarieji 12 mėnesių man buvo puikūs – neskaitant šių ankstyvių iškritimų, daugelyje kitų turnyrų pasiekiau pusfinalius ar finalus“, – optimistiškai kalbėjo Džokovičius.

„Gruntas – kiek kitokia danga. Ji reikalauja ne tik fizinių jėgų, bet ir psichologinio tvirtumo. Turi žinoti, kaip gali „sukonstruoti“ tašką keliais būdais.

Grunto aikštelės Monake turbūt pačios lėčiausios visame ATP ture. Tai bus iššūkis visiems. Aš čia gyvenu, todėl man žaisti šiame aikštyne yra vienas malonumas“, – interviu užbaigė serbas.

Remiantis „FedEx ATP“ statistika, N.Džokovičius ant grunto laimi daugiau nei 79 procentus žaistų susitikimų (199-52). Šis rezultatas – antras tarp visų vis dar žaidžiančių tenisininkų.

Tikriausiai niekam nekyla klausimų, kas yra pirmas. Tai Rafaelis Nadalis, ant grunto laimėjęs net 92 procentus žaistų susitikimų.

„Masters“ turnyrą Monte Karle serbas yra laimėjęs dukart – 2013 ir 2015 metais. Dar du kartus tenisininkas pralaimėjo finale.

VIDEO: Novako Džokovičiaus triumfas Monte Karle - 2015-ųjų finalas prieš T.Berdychą

Praėjusiais metais, vis dar siekdamas įgauti optimalią sportinę formą po alkūnės traumos, N.Džokovičius aštuntfinalyje pralaimėjo Dominicui Thiemui.

Šiemet antrajame varžybų etape serbo lauks Philippo Kohlschreiberio (ATP-41) ir Taro Danielio (ATP-75) poros nugalėtojas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius