-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 05

N.Kyrgiosas iš „US Open“ išspyrė praėjusių metų čempioną – ATP turės naują reitingo karalių

Praėjusiais metais Niujorke vykusiame „US Open“ turnyre savo pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjų iškovojusio Daniilo Medvedevo (ATP-1) titulo gynyba šiemet baigėsi vos ties aštuntfinaliu.
Daniilas Medvedevas ir Nickas Kyrgiosas
Daniilas Medvedevas ir Nickas Kyrgiosas / „Scanpix“ nuotr.

Rusijos tenisininkas neabejotinai didžiausią ažiotažą sukėlusiame aštuntfinalio susitikime po 2 valandų ir 53 minučių 6:7(11), 6:3, 3:6, 2:6 turėjo pripažinti karjeros tenisą žaidžiančio Nicko Kyrgioso (ATP-25) pranašumą.

Pirmoji planetos raketė pralaimėjo dramatišką pirmojo seto pratęsimą, kuriame rusas turėjo tris set point'us. Charakterį pademonstravęs D.Medvedevas sugrįžo į susitikimą antrajame, tačiau likusioje mačo dalyje ir vėl neįstengė pasipriešinti oponentui, kuriam pralaimėjo antrą sykį per pastarąjį mėnesį. Apskritai tarpusavio mūšiuose N.Kyrgiosas dabar yra priekyje jau 4:1.

„Noriu žygiuoti iki pat turnyro pabaigos. Tikiuosi, kad tai yra įmanoma. Manau, kad pasirinkau teisingą žaidimo taktiką. Priiminėjau neįtikėtinai. Trečiajame ir ketvirtajame setuose žaidžiau taip laisvai, tiesiog mėgavausi akimirka. Džiaugiuosi, kad pagaliau ir Niujorkui galėjau parodyti savo talentą. Kalbant atvirai, anksčiau nežaidžiau teniso gerai... Tam man prireikė net 27 metų“, – po pergalės kalbėjo australas.

Ir iš tikrųjų – Australijos teniso superžvaigždė iki šių metų „US Open“ Niujorke nebuvo pasiekęs net aštuntfinalio, o dabar pirmą kartą žengė ir į turnyro ketvirtfinalį, kuriame jo lauks kitas rusas – Karenas Hačanovas (ATP-31), penkių setų trileryje netikėtai patiesęs ispaną Pablo Carreno Bustą (ATP-15) – 4:6, 6:3, 6:1, 4:6, 6:3.

D.Medvedevo pralaimėjimas taip pat reiškia, kad ATP reitinge po savaitės iškils naujas lyderis – rusas tikrai praras pirmąją poziciją. Į ją šiuo metu pretenduoja trys savo pasirodymus toliau tęsiantys tenisininkai Casperas Ruudas, Carlosas Alcarazas bei Rafaelis Nadalis, o geriausius šansus turi būtent pastarasis.

N.Kyrgiosas kartu su Thanasiu Kokkinakiu pirmadienį sieks patekti į ketvirtfinalį ir „US Open“ dvejetų turnyre. Vienetų reitinge jam jau dabar yra projektuojama 18-oji vieta, o taip aukštai australas nebuvo nuo 2018-ųjų.

VIDEO: Daniil Medvedev vs. Nick Kyrgios Highlights | 2022 US Open Round 4

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius