-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 06 24

Negailestingi Vimbldono burtai: po mūšio su JAV galiūnu R.Berankio lauktų R.Nadalis

Penktadienį Londone buvo ištraukti prestižinio teniso turnyro Vimbldono burtai, po kurių savo varžovą sužinojo ir geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-106).
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / imago images/Claudio Gärtner/Scanpix nuotr.

Prieš tris dienas savo 32-ąjį gimtadienį atšventusio Ričardo Berankio jau pirmajame vyrų vienetų varžybų rate laukia labai rimtas iššūkis – Samas Querrey (ATP-99).

Nors panašu, kad 34-erių amerikietis jau išgyvena savo karjeros saulėlydį, monstriškus padavimus turintis 198 cm ūgio aukštas tenisininkas vis dar yra labai pavojingas ant greitų dangų, o ypatingai – ant žolės.

Buvusi 11-oji pasaulio raketė savo geriausią karjeros „Didžiojo kirčio“ rezultatą užfiksavo būtent Vimbldone, kai 2017 metais pasiekė šio turnyro pusfinalį, įveikdamas tokius varžovus kaip Kevinas Andersonas, Jo-Wilfriedas Tsonga ir net pats Andy Murray.

Dar du kartus (2016 ir 2019 m.) JAV teniso galiūnas pasiekė pirmenybių ketvirtfinalį.

AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis ir Samas Querrey 2012 metais Los Andžele
AFP/„Scanpix“ nuotr./Ričardas Berankis ir Samas Querrey 2012 metais Los Andžele

R.Berankio ir S.Querrey keliai ATP ture iš viso susikirto tris kartus ir visuomet pergales švęsdavo amerikietis. Pastarąjį sykį tenisininkai susikovė 2020 m. „Australian Open“ turnyre (3:1 laimėjo S.Querrey), o pirmasis tenisininkų susidūrimas įvyko dar 2012 m. ATP turnyro Los Andžele finale.

Net ir įveikus pirmąjį labai sunkų barjerą, R.Berankio kelias tikrai nelengvėja, kadangi antrajame etape lauktų potencialus mūšis su Rafaeliu Nadaliu (ATP-4). Ispanas šiame turnyre startuos mūšiu su argentiniečiu Francisco Cerundolo (ATP-42).

Lietuvos teniso rinktinės lyderiui, kuris šių metų Vimbldoną pasitinka nesužaidęs nė vieno mačo ant žolės dangos, tai bus jau 11-asis kartas šio „Didžiojo kirčio“ turnyre. Kol kas aukščiausias Ričardo pasiekimas buvo varžybų ratas, kurį jis pasiekė tris kartus.

Už dalyvavimą pagrindinėse Vimbldono varžybose tenisininkai jau užsitikrino 50 tūkst. svarų (~58,3 tūkst. eurų) čekį. Patekimas į antrąjį etapą garantuoja 78 tūkst. svarų (~91 tūkst. eurų).

Visą Vimbldono prizinį fondą sudaro net 40,3 mln. svarų (~47 mln. eurų).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius