Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2019 11 11

Niuksą gavęs R.Federeris: „Dabar tai paprastas turnyras“

Po netikėto pralaimėjimo 5:7, 5:7 „Nitto ATP Finals“ turnyre austrui Dominicui Thiemui (ATP-5) vienas iš varžybų favoritų Rogeris Federeris (ATP-3) klysti beveik nebegali. Visgi per ilgą savo profesionalo karjerą daug šilto bei šalto matęs tenisininkas situacijos nedramatizavo – ji sunki, tačiau įveikiama.
Rogeris Federeris
Rogeris Federeris / „Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr.

Patirtas pralaimėjimas jau pirmajame Bjorno Borgo grupės mače pakeitė šveicaro požiūrį į „Nitto ATP Finals“ turnyrą. Dabar tai nebe grupių etapas, o paprastas turnyras, kuriame norėdamas triumfuoti turi laimėti kiekvieną mačą.

„Dabar tai eilinis turnyras. Nebegaliu sau leisti pralaimėti. Juk tokiomis mintimis žaidžiu pastaruosius 20 metų, todėl nėra nieko naujo“, – situaciją supaprastino Federeris.

Šešis kartus baigiamąjį ATP turnyrą laimėjęs tenisininkas pralaimėjo jau pačią pirmą savo padavimų seriją, tačiau sugebėjo sugrįžti, nors išsiveržti į priekį taip ir nepavyko. 38-erių šveicarui netgi pavyko atlikti daugiau winner'ių (24) nei neišprovokuotų klaidų (22), tačiau varžovas svarbiausiomis akimirkomis žaidė solidžiau.

„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Rogeris Federeris
„Scanpix“/„PA Wire“/„Press Association Images“ nuotr./Dominicas Thiemas ir Rogeris Federeris

„Dominicas žaidė tikrai gerai. Man koją pakišo lėtas startas – iš karto teko varžovą vytis. Turėjau savųjų šansų ir tikrai nesijaučiau, kad oponentas mane apžaidžia. Tai buvo įprastas pirmasis mačas – esi dar nepripratęs prie sąlygų, neatlieki gerų padavimų.

Atmosfera buvo puiki, tik gaila, kad savo aistruoliams nepadovanojau priežasties džiaugtis. Esu laimingas, kad Londone žaidžiu jau eilę metų ir nekantraudamas laukiu kitų dviejų savo mačų“, – kalbėjo maestro.

Antradienį R.Federerio lauks italas Matteo Berrettinis (ATP-8). Nors Vimbldone šveicaras dominavo (6:1, 6:2, 6:2), tačiau teigė, kad negalima nuvertinti nė vieno žaidėjo, patekusiu į „Nitto ATP Finals“.

„Su Matteo padavimais ir tokio stiprumo smūgiais nuo galinės linijos bet kuris tenisininkas būtų pavojingas. Turiu padaryti išvadas – žaisti geriau ir iškovoti pergalę.“

Turnyrinė lentelė
Vieta Tenisininkas Perg. Pral. Tšk. Setai Geimai
1 Novakas Džokovičius 1 0 1 2:0 12:3
2 Dominicas Thiemas 1 0 1 2:0 14:10
3 Rogeris Federeris 0 1 0 0:2 10:14
4 Matteo Berrettinis 0 1 0 0:2 3:12
VIDEO: Pirmosios „Nitto ATP Finals“ dienos apžvalga: N.Džokovičiaus dominavims ir D.Thiemo sensacija

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius