-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 18

Paryžiuje nutrūko rekordinė nepraleistų „Didžiojo kirčio“ turnyrų serija

Prancūzijos sostinėje Paryžiuje jau įsibėgėjo „Roland Garros“ kvalifikacinės varžybos, kurių pabaigoje 16 geriausių tenisininkų iškovos bilietus į pagrindinį turnyrą.
Feliciano Lopezas
Feliciano Lopezas / „Scanpix“ nuotr.

Pagrindinėse atvirųjų Prancūzijos teniso pirmenybių varžybose po ilgo laiko neišvysime „Didžiojo kirčio“ turnyrų rekordininko Feliciano Lopezo (ATP-111).

Ketvirtoji atrankos raketė iš Ispanijos jau pirmajame etape 1:6, 6:7(4) nesulaikė Gian Marco Moroni (ATP-166) iš Italijos.

Ties šiuo pralaimėjimu nutrūko ir rekordinė F.Lopezo nepraleistų pagrindinių „Didžiojo kirčio“ turnyrų serija, kuri tęsėsi net 79 turnyrus iš eilės, pradedant dar nuo 2002 metų „Roland Garros“ pirmenybių.

Per šiuos du dešimtmečius „Feli“ aukščiausios kategorijos teniso turnyruose iškovojo 98 pergales ir patyrė 80 pralaimėjimų. 40-metis veteranas pasiekė tris Vimbldono ir vieną „US Open“ ketvirtfinalį.

Vis rečiau žaidžiantis ispanas artimiausiu metu dar turėtų bandyti kabintis ir į kitą rekordą, priklausantį Rogeriui Federiui (81) – tai apskritai pagrindiniuose „Didžiojo kirčio“ sudalyvautų kartų skaičius, iki kurio Feliciano trūksta dar trijų.

„Scanpix“ nuotr./Andreas Seppi
„Scanpix“ nuotr./Andreas Seppi

Atrankos starte Paryžiuje nutrūko ir ne ką mažiau įspūdinga kito veterano Andreaso Seppi (ATP-137) serija, prasidėjusi 2005 metais Vimbldone.

38-erių italas buvo sužaidęs net 66-iuose „Didžiojo kirčio“ turnyruose iš eilės, tačiau rezultatu 3:6, 4:6 turėjo pripažinti tautiečio Giulio Zeppieri (ATP-215) pranašumą ir „Roland Garros“ čempionate nežais.

Šių metų Australijos atvirosiose pirmenybėse italas nepraleistų iš eilės „Didžiojo kirčio“ turnyro rekordininkų sąraše aplenkė R.Federerį (65).

ITF duomenimis, šiuo metu tarp aktyvių tenisininkų ilgiausia nepraleistų „Grand Slam“ pagrindinių turnyrų serija priklauso Grigorui Dimitrovui (44).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius