-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 05 23

Paryžiuje tęsiasi N.Osakos grunto prakeiksmas, I.Swiatek – toliau nesustabdoma

Lietingame Paryžiuje pirmadienį startavo antroji „Roland Garros“ turnyro diena, kurią skirtingai pradėjo dvi praeityje „Didžiojo kirčio“ titulus laimėjusios tenisininkės.
Naomi Osaka
Naomi Osaka / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Buvusi pirmoji pasaulio raketė ir net keturių „Didžiojo kirčio“ titulų savininkė Naomi Osaka (WTA-38) baigė dar vieną labai nuviliantį grunto sezoną.

Pirmajame etape japonę burtai suvedė su labai pavojinga oponente Amanda Anisimova (WTA-28), kuriai ji pralaimėjo rezultatu 5:7, 4:6.

20-ies metų amžiaus amerikietė tituluotąją varžovę įveikia antrajame „Didžiojo kirčio“ turnyre iš eilės – laimėti jai pavyko ir sausį vykusiose „Australian Open“ pirmenybėse.

JAV atstovės žaidimo stilius, kaip ir daugelio kitų tautiečių, geriausiai yra sutvertas mačams ant kietos dangos, tačiau talentingoji tenisininkė jau ne kartą įrodė, kad gali puikiai žaisti ir grunto. 2019 metais ji sensacingai pasiekė „Roland Garros“ pusfinalį, o šiemet ant šios dangos jau iškovojo 11 pergalių per 14 mačų.

Savo ruožtu N.Osaka ant sau neparankiausios grunto dangos sužaidė tik 3 dvikovas (1 pergalė). 24-erių japonės geriausias pasiekimas Paryžiuje išlieka trečiasis etapas, tačiau paskutinį kartą jį tenisininkė pasiekė 2019 m.

Savo pirmojo rato dvikovoje neužtruko ryški pirmenybių favoritė Iga Swiatek (WTA-1). Lenkijos teniso perlas vos per 52 minutes 6:2, 6:0 sunaikino Lesiją Tsurenko (WTA-119) iš Ukrainos.

29-ąją pergalę iš eilės iškovojusi geriausia pasaulio tenisininkė „Didžiojo kirčio“ atidaromuosius mačus žaidžia beveik tobulai, laimėjusi 12 iš 13 pirmojo etapo susitikimų (92,3 proc.). Geresniu rezultatu per visą žaidimo istoriją gali pasigirti tik legendinė Serena Williams (97,5 proc.).

Aistruoliai Paryžiuje neįtikėtiną lenkės pergalių seriją pasitiko su šmaikščiais plakatais – „Galimai ji daugiau nebepralaimės“ – skelbė vienas iš jų.

Kita I.Swiatek varžove bus arba amerikietė Alison Riske (WTA-43), arba ukrainietė Dajana Jastremska (WTA-82). Visi „Roland Garros“ susitikimai atviruose kortuose šiuo metu yra sustabdyti dėl lietaus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius