Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti
2020 01 26

Pirmą setą Melburne pralaimėjusi Petra Kvitova sugebėjo žengti į ketvirtfinalį

Nė vieno seto per pirmus tris „Australian Open“ mačus nepralaimėjusi Petra Kvitova (WTA-7) aštuntfinalyje buvo atsidūrusi sudėtingiausioje padėtyje, bet vis tiek sugebėjo iškovoti pergalę – čekė 6:7(4), 6:3, 6:2 nugalėjo Marią Sakkari (WTA-23).
Petra Kvitova
Petra Kvitova / „Scanpix“ nuotr.

Graikijos tenisininkė ankstesniame etape jau nukovė pirmojo dešimtuko prieigų žaidėją Madison Keys (WTA-11), o aštuntfinalyje daug bėdų pridarė ir P.Kvitovai.

Čekė iki šio mačo ne tik buvo nepralaimėjusi nė vieno seto, bet per tris mačus nusileidusi varžovėms vos 14-oje geimų.

Šįsyk ji septyniskart suklupo vien per pirmąjį setą.

M.Sakkari rimtą pareiškimą tėškė jau pačiame pirmajame geime, kai perėmė varžovės padavimus, o išplėšti tie-breaką P.Kvitovai pavyko tik laimėjus 10-ąjį ir 12-ąjį geimus paduodant varžovei.

Pralaimėtas setas, panašu, grąžino čekę į realybę.

Ji jau pirmuoju geimu antrajame sete laimėjo graikės padavimus ir nors pati dusyk leido varžovei laimėti savuosius, gindamasi buvo nepriekaištinga – P.Kvitova užsidirbo net 10 break pointų, iš kurių pasinaudojo keturiais.

Užtikrintai ji atrodė ir trečiajame sete, kur dusyk perėmė varžovės padavimus ir triumfavo.

„Nuo pat pradžios mane kaustė įtampa. Nesijaučiau gerai, buvau per daug susikausčiusi ir visi kamuoliukai skrido ne ten, kur turėtų, – sakė P.Kvitova. – Galiausiai, sugebėjau persilaužti išlikdama kovinga. Nors nežaidžiau geriausiai, kaip galiu, o Maria pademonstravo puikų žaidimą, tačiau sugebėjau pajusti savąjį žaidimą ir laimėti.“

Ketvirtfinalyje Čekijos tenisininkės gali laukti pirmosios pasaulio raketės Ashleigh Barty iššūkis. Ji aštuntfinalyje grumsis su Alison Riske (WTA-19).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius