-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 19

Pirmoji Jacko Socko pergalė po ilgesnės nei metų pertraukos: „Galvojau daugiau nebežaisti“

Vasario 18-oji Jungtinių Amerikos Valstijų tenisininkui Jackui Sockui gali tapti atspirties tašku ir antruoju kvėpavimu priblėsusioje profesionalo karjeroje. Po ilgesnės nei vienerių metų pertraukos praeityje pirmajame ATP dešimtuke buvęs tenisininkas pagaliau šventė pergalę ATP turnyre.
Jackas Sockas
Jackas Sockas / „Scanpix“/AP nuotr.
Temos: 1 Jackas Sockas

Floridoje vykstančio „Delray Beach Open“ turnyro pirmajame etape Jackas Sockas 3:6, 6:3, 7:6(2) eliminavo ne bet ką kitą, o praėjusiais metais sensacingai čia triumfavusį Moldovos atstovą Radu Albotą (ATP-51).

Tiesa, pastarasis pirmą karjeros titulo gynybą pradėjo ne pačios geriausios fizinės kondicijos. Pralaimėjęs tris vienetų mačus ATP taurėje moldavas kitus turnyrus praleido dėl nugaros traumos.

Nepaisant to, didžiausi nuopelnai atitenka pergalę nagais ir dantimis išplėšusiam kortų šeimininkui. Jis pralaimėjo pirmąjį setą, o trečiajame atsiliko 2:4 ir buvo arti dešimtojo pralaimėjimo iš eilės (neskaitant Laverio taurės, kuri nėra oficialus ATP turnyras), tačiau galiausiai surado vidinių jėgų ir palaikomas pilnos tribūnos aistruolių laimėjo.

Kuomet paskutinis R.Alboto smūgis iš kairės skriejo į tinklą, J.Socko veide, kuriame įprastai sunku įžvelgti bet kokių emocijų, susikaupė ašaros.

„Pastarieji keli metai buvo labai sunkūs, kuomet beveik negalėjau žaisti. Buvau labai arti to, kad daugiau apskritai nebežaisčiau, – savo išgyvenimais pasidalino Sockas. – Be žmonių, kurie visuomet mane palaiko, tikriausiai čia nebestovėčiau. Ačiū jiems, kad sugrąžino man tikėjimą, pozityvumą.“

2017 metų pabaigoje, kuomet buvusi aštuntoji pasaulio raketė sukūrė tikrą stebuklą – laimėjo „Masters“ turnyrą Paryžiuje, tuo pačiu užsitikrindamas vietą „Nitto ATP Finals“ Londone, o ten pasiekdamas pusfinalį, J.Sockas žaidė neabejotinai geriausią savo tenisą, tačiau tuomet sekę 2018 ir 2019 metai buvo kupini nusivylimų ir traumų.

Sunku patikėti, tačiau 27-erių tenisininkas per pastaruosius du metus iškovojo vos 10 pergalių ir patyrė 34 pralaimėjimus. Visą šį laiką amerikietį kamavo klubo trauma, dėl kurios galiausiai be teniso teko praleisti šešis mėnesius. Prieš kelis mėnesius J.Sockas prarado paskutiniuosius ATP taškus ir neteko reitingo.

Priminsime, kad paskutinioji tenisininko pergalė ATP turnyre buvo užfiksuota 2018 metų lapkričio pradžioje Paryžiaus „Masters“ turnyre.

Kol kas sunku tikėtis, kad amerikiečio pergalių serija bus ilga. Štai jau antrajame turnyro etape jo laukia puikiai pažįstamas Steve'as Johnsonas (ATP-76). Rio olimpinėse žaidynėse amerikiečiai dvejetų turnyre laimėjo bronzą.

„Jis labai geras mano bičiulis, – apie būsimąjį varžovą atsiliepė Sockas. – Mes vienas kitą pažįstame jau labai ilgai. Turiu žaidybinį planą, kurį stengsiuosi įgyvendinti. Nesvarbu kaip mačas pasibaigs, pagaliau aš žaidžiu be skausmo, o tai jau yra pergalė.“

VIDEO: Gražiausi Jacko Socko taškai emocijų kupiname mače prieš „Delray Beach Open“ čempioną Radu Albotą

Kur kas lengvesniu keliu antrąjį „Delray Beach Open“ etapą pasiekė antroji turnyro raketė Milošas Raoničius (ATP-37), 6:2, 6:2 nepasigailėjęs Deniso Istomino (ATP-164).

Dramatiška pergale turnyre startavo ketvirtą skirstymą turintis Reilly Opelka (ATP-54). JAV milžinas 6:7(5), 6:4, 7:6(4) atsilaikė prieš latvį Ernestą Gulbį (ATP-224).

Visgi pirmojo barjero peržengti nesugebėjo kitas amerikietis – Tayloras Fritzas (ATP-38). Trečioji turnyro raketė 4:6, 7:6(4), 4:6 nusileido britui Cameronui Norrie (ATP-60).

Deja, tačiau prieš pat antradienio kovas turnyro organizatorius pasiekė bloga žinia - dėl riešo traumos savojo mačo žaisti negalės aukščiausią reitingą turėjęs Nickas Kyrgiosas (ATP-21).

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius