-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2022 09 28

Po sunkios traumos ir dvejų metų be teniso – Pietų Korėjos talento sugrįžimas

Vienas talentingiausių savo kartos tenisininkų Hyeonas Chungas po labai ilgos dvejų metų pertraukos be teniso pagaliau sugrįžo į kortus ATP 250 turnyre gimtojoje šalyje.
Hyeonas Chungas
Hyeonas Chungas / „Scanpix“/„SIPA“ nuotr.
Temos: 1 Lauko tenisas

Pirmadienį Seule startavusiame ATP 250 serijos turnyre visų šeimininkų akys krypo į šalies teniso žvaigždę Hyeoną Chungą, kuris po dvejų metų pertraukos pagaliau ir vėl sužaidė oficialų mačą.

26-erių sportininkas į tenisą sugrįžo dvejetuose, kur kartu su tautiečiu Soon Woo Kwonu pirmajame etape 2:6, 6:2, 10:8 palaužė Hansą Hachą Verdugo ir Treatą Huey.

Pietų Korėjos teniso atstovas ATP ture nerungtyniavo nuo 2020-ųjų rugsėjo mėnesio, kai nesėkmingai pasirodė „Roland Garros“ kvalifikacijoje. Patirta nugaros trauma tenisininką iš rikiuotės išvedė neplanuotai ilgam laikui.

„Turėjau bandyti įvairiausius gydymus, o tuomet reabilitacija, gydymas – ir vėl reabilitacija. Tai tęsėsi ir tęsėsi visus pastaruosius dvejus metus. Dabar pagrindinis mano tikslas išvengti traumų ir būti sveikam. Nenoriu skubėti. Jaučiuosi laimingas, tačiau tuo pat metu ir nervingas, nes nežaidžiau du sezonus“, – pasakojo jis.

H.Chungas apie savo teniso pasauliui triukšmingai pranešė 2018-ųjų „Australian Open“ pirmenybėse, kuriose pasiekė pusfinalį ir neabejotinai ryškiausią karjeros pergalę prieš Novaką Džokovičių aštuntfinalyje.

VIDEO: Novak Djokovic v Hyeon Chung match highlights (4R) | Australian Open 2018

Tenisininko potencialas buvo milžiniškas – 2017 m. jis laimėjo ATP „NextGen“ turnyrą, kuriame buvo įveikti dabar pasaulio elitui priklausantys žaidėjai, tokie kaip Denisas Šapovalovas (ATP-24), Andrejus Rubliovas (ATP-9) bei Daniilas Medvedevas (ATP-4).

Korėjietis ATP reitinge pasiekė 19-ąją poziciją ir į vienetus planuoja sugrįžti jau netrukus, kuomet prasidės „Challenger“ turnyrų serija jo tėvynėje.

Vyrų vienetų turnyre Seule į ketvirtfinalį jau pateko ketvirtoji pirmenybių raketė D.Šapovalovas, o ketvirtadienį aštuntfinaliuose startuos ir kiti favoritai - Casperas Ruudas (ATP-2), Cameronas Norrie (ATP-8) bei Tayloras Fritzas (ATP-12).

VIDEO: Shapovalov Plays; Hyeon Chung Makes Comeback | Seoul 2022 Day 2 Highlights

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius