Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 11 16

Puokštę dvigubų klaidų varžovui įteikęs A.Zverevas Londone startavo nesėkme

„Nitto ATP Finals“ turnyre vokietis Alexanderis Zverevas (ATP-6) grįžo prie blogųjų savo įpročių ir dvigubomis klaidomis įteikė pergalę rusui Daniilui Medvedevui (ATP-4).
Alexanderis Zverevas
Alexanderis Zverevas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Abu tenisininkai baigiamojo metų turnyro starte nedemonstravo savo geriausio žaidimo, tačiau stabiliau atrodęs D.Medvedevas per 1 valandą ir 29 minutes šventė pergalę rezultatu 6:3, 6:4.

Šiame sezone žemiau savo išsikeltų standartų žaidžiantis rusas metų pabaigoje atgijo ir dabar yra laimėjęs šešis mačus iš eilės.

D.Medvedevas šiandieninį oponentą palaužė ir prieš savaitę Paryžiuje, tačiau tarpusavio akistatose 5:3 tebepirmauja vokietis.

2018 metais Londone sensacingai triumfavęs A.Zverevas duobę sau pradėjo kastis jau nuo pirmųjų mačo minučių.

Nors pirmajame geime vokietis laimėjo varžovo padavimus, jau visai netrukus stojęs prie padavimų linijos Saša atliko net tris dvigubas klaidas iš eilės ir rezultatas tapo lygus (1:1).

Vėliau sekė penki nerealizuoti Vokietijos atstovo break point'ai, o siaubingą tenisininko atkarpa baigėsi dar dvejomis dvigubomis klaidomis šeštajame geime, po kurio D.Medvedevas jau pirmavo 4:2.

Pats rusas metais jaunesniam oponentui dovanėlių paduodant daugiau nedalino ir setą laimėjo 6:3.

Antrajame sete A.Zverevas sumažino dvigubų klaidų skaičių, tačiau nuostabiai vokiečio pirmuosius padavimus skaitęs varžovas kamuoliukus grąžindavo nepatogiai ir nuolatos perimdavo žaidimo kontrolę.

Lemiamu tapo septintasis geimas, kuriame Rusijos tenisininkas pasinaudojo vienu iš dviejų break point'ų ir visai netrukus baigė pradėtą darbą, pergalę pagardindamas tenise labai retu padavimu iš apačios.

A.Zverevas atliko 7 dvigubas klaidas, o antraisiais mėginimais laimėjo katastrofišką 21 procentą žaistų kamuoliukų (4/19). Jo oponentas antrais bandymais triumfuodavo dažniau nei kas antrą sykį (57%, 12/21).

Nors teisę dalyvauti „Nitto ATP Finals“ turnyre D.Medvedevas įgijo antrus metus paeiliui, tai buvo pirmoji 24-erių tenisininko pergalė O2 arenoje Londone.

Praėjusiais metais rusas pralaimėjo visas tris dvikovas ir grupėje liko paskutinis.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Daniilas Medvedevas

„Tokyo 1970“ grupėje po antrosios dienos D.Medvedevas karaliauja kartu su Novaku Džokovičiumi, kuris užtikrintai susitvarkė su argentiniečiu Diego Schwartzmanu (ATP-9).

Tokyo 1970 grupė
Vieta Žaidėjas Perg. Pral. Setai Geimai
1 Novakas Džokovičius 1 0 2:0 12:5
2 Daniilas Medvedevas 1 0 2:0 12:7
3 Alexanderis Zverevas 0 1 0:2 7:12
4 Diego Schwartzmanas 0 1 0:2 5:12

Vakaro programą įprastai atidarė dvejetų susitikimas, kuriame Mate Pavičius ir Bruno Soaresas 6:7(6), 6:1, 10:4 nugalėjo paskutinį kelialapį į Londoną pačiupusius Jurgeną Melzerį ir Edouardą Rogerį-Vasseliną.

Vakar pirmąsias pergales „London 2020“ grupėje iškovojo Rafaelis Nadalis bei Dominicas Thiemas. Antroji bei trečioji pasaulio raketės vienas kitam į atlapus kibs antradienį nuo 16 val. Lietuvos laiku, o vakare nuo 22 val. žais Andrejus Rubliovas (ATP-8) ir Stefanos Tsitsipas (ATP-9).

VIDEO: Djokovic v Schwartzman; Medvedev v Zverev | Nitto ATP Finals 2020 Highlights Day 2

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius