-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2016 04 24

Ričardas Berankis triumfavo antrame „Challenger“ turnyre iš eilės

Geriausias Lietuvos tenisininkas Ričardas Berankis antrą sekmadienį iš eilės iškovojo pergalę prieš 161-ą pasaulio raketę Gregą Zemlją ir iškovojo dar vieną „Challenger“ serijos turnyro titulą. Lietuvis per 68-as minutes slovėną įveikė rezultatu 6:3, 6:4. Iš pastarųjų 15-os mačų Lietuvos atstovas iškovojo 14-a pergalių.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Tai antrasis geriausio Lietuvos tenisininko titulas šį sezoną bei trečiasis žaistas finalas. Čempiono taurę jis į viršų kėlė Kvandžu „Challenger“ turnyre praėjusį sekmadienį, o antroje vietoje liko čempionate Rananoje.

„Facebook“ nuotr./Ričardas Berankis
„Facebook“ nuotr./Ričardas Berankis

R.Berankis iškovojo 90 ATP reitingo taškų ir 7200-ų JAV dolerių čekį. Tai leis Lietuvos atstovui pirmadienį pakilti į pirmąjį reitingo šešiasdešimtuką, kuriame lietuviui dar neteko pabuvoti nė karto.

62-a pasaulio raketė iš Lietuvos mačą pradėjo užtikrintai žaisdamas savuosius padavimus. Pagrindinis seto lūžis įvyko šeštame geime, kuomet R.Berankis palaužė varžovo kirčius ir perėmė mačo iniciatyvą į savo rankas. Tiesa, lietuviui pirmaujant rezultatu 5:3, slovėnas turėjo trigubą „break point'o“ galimybę, tačiau tenisininkas iš Lietuvos sugebėjo atsitiesti bei iškovoti pergalę sete.

Antrame sete labiausiai lietuvį kampą slovėnas buvo užspaudęs ketvirtame geime. Tuomet G.Zemlja du kartus buvo per tašką nuo laimėtos varžovo padavimų serijos, tačiau R.Berankis sugebėjo svarbiausiomis akimirkomis sužaisti užtikrintai.

Devintame geime lietuvis palaužė varžovo padavimų seriją sausu rezultatu, o tuomet laimėjo savo padavimų kirčius ir iškovojo nesunkią pergalę bei Nandzingo titulą.

Šiame mače R.Berankis laimėjo net 86-is proc. savo pirmųjų padavimų bei išsigelbėjo nuo visų penkių varžovo „break point'o“ galimybių. Lietuvos tenisininkas atliko šešis neliečiamus padavimus.

R.Berankis ilgai ilsėtis neketina. Pasak oficialios ATP svetainės jis jau kitą savaitę vyks į turnyrą Taipėjuje, o po jo ketina žaisti ir dar viename „Challenger“ serijos čempionate Busane.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius