Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 24

Setą iš 7-osios pasaulio raketės nugvelbęs R.Berankis galiausiai sugriuvo

Stipriausias šalies tenisininkas Ričardas Berankis (ATP-70) „Swiss Indoors Basel“ turnyro aštuntfinalyje metė rimtą iššūkį vienam talentingiausių pasaulio tenisininkų Stefanos Tsitsipui (ATP-7), tačiau galiausiai turėjo pripažinti varžovo pranašumą ir susitaikyti su pralaimėjimu.
Ričardas Berankis
Ričardas Berankis / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

2 valandas ir 1 minutę trukęs susitikimas baigėsi 21-erių S.Tsitsipo pergale rezultatu 6:7(4), 6:2, 6:4.

Mačą savo padavimų serijomis pradėjo graikas, tačiau trečiajame geime jaunasis tenisininkas susidūrė su rimtomis problemomis ir atsidūrė besivejančio vaidmenyje.

Tiesa, tik perėmus kontrolę į savo rankas, Ričardo žaidime pasipylė klaidos ir rezultatas iš karto tapo lygus (2:2). Klaidos tęsėsi – aštuntajame geime, varžovui pirmaujant 4:3, keletas nepamatuotų sprendimų S.Tsitsipui suteikė du break point'us, tačiau agresyvus ir bebaimis lietuvio žaidimas šįkart davė vaisių – lietuvis rezultatą išlygino.

Seto baigtis sprendėsi pratęsime, kuriame niekas net nebūtų pagalvojęs, kad žaidėjus skiria 63 ATP reitingo pozicijos. Meistriškai ir beveik nepriekaištingai sužaidęs R.Berankis tiebreak'ą laimėjo 7-4.

Antrajame sete lietuvis išsaugojo break point'ą pirmajame geime ir pirmavo 30:0 paduodant graikui antrajame, tačiau padvigubinti persvaros nepavyko.

Galiausiai S.Tsitsipas susikūrė net tris šansus išsiveržti į priekį penktajame geime, o neišpildytas Ričardo sumanymas bėgti prie tinklo virto pralaimėta padavimų serija.

Septintajai pasaulio raketei pajusti žaidimo ritmą tik tiek ir tereikėjo, o mūsų tenisininko žaidimo lygis smigo žemyn. Lietuvis pralaimėjo ir dar vieną savo padavimų seriją padarydamas dvigubą klaidą – 2:6.

Deja, tačiau pralaimėtų geimų serija, prasidėjusi antrojo seto viduryje, tęsėsi ir trečiajame sete. Iš viso graikas laimėjo net septynis geimus iš eilės ir lemiamoje partijoje susikūręs persvarą 2:0 užtikrintai laimėjo mačą.

R.Berankis S.Tsitsipas
2 Neatremiami padavimai 6
4 Dvigubos klaidos 0
53% Pirmų padavimų pataikymo % 65%
36/50 (72%) Pirmais padavimais laimėti taškai 41/53 (77%)
23/45 (51%) Antrais padavimais laimėti taškai 21/28 (75%)
1/1 (100%) Break point'ai 4/10 (40%)
78 Visi taškai 98
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Stefanos Tsitsipas

Iki šio mačo lietuvio ir graiko keliai vienintelį kartą buvo susikirtę praėjusiais metais Mece, Prancūzijoje. Tąkart sensacingai 6:7(5), 7:6(6), 6:3 triumfavo Ričardas.

Už patekimą į „Swiss Indoors Basel“ turnyro aštuntfinalį lietuvis bus apdovanotas 45 ATP reitingo taškais ir 28 630 eurų piniginiu prizu. Tenisininkas į pagrindinį turnyrą pateko įveikęs atranką.

Pirmoji Lietuvos raketė savaitgalį turėtų dalyvauti „Masters“ turnyro Paryžiuje kvalifikacijoje.

S.Tsitsipas ketvirtfinalyje žais prieš serbą Filipą Krajinovičių (ATP-46) arba italą Fabio Fogninį (ATP-12).

VIDEO: Ketvirtosios ATP turnyro Bazelyje dienos apžvalgoje – R.Berankio nesėkmė ir S.Wawrinkos triumfas

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius