-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 12 17

Tarp ATP taurės kapitonų – legendos, tėvai ir patys tenisininkai

2020 metų sezono startą pirmą kartą istorijoje pažymės naujoji ATP taurė, kurioje 24 pasaulio rinktinės sausio 3-12 dienomis kausis dėl nugalėtojos trofėjaus. Laverio ir Daviso taurėse kapitonų reikšmė – itin didelė, tačiau naujame turnyre jų vaidmuo kiek sumažės, o tarp nominuotų kapitonų galime surasti ne tik legendinius žaidėjus, bet ir pačius turnyre dalyvausiančius tenisininkus ar jų tėvus.
Maratas Safinas, Grigoras Dimitrovas ir Borisas Beckeris
Maratas Safinas, Grigoras Dimitrovas ir Borisas Beckeris / „Scanpix“ nuotr.

Naujos ATP taurės taisyklės teigia, kad tenisininkus, kurie žais vienetų susitikimus, į poras suskirstys ATP reitingas.

Vienintelė kapitonų pareiga – paskirsti tenisininkus, kurie žais dvejetų mačą. Taip pat jie galės dalinti patarimus savo tautiečiams susitikimų metu.

Įdomu tai, kad teisę išrinkti rinktinės kapitoną turi stipriausias tos šalies tenisininkas. Maža jo, jis laisvai gali išsikelti ir savo kandidatūrą.

Būtent taip atsitiko ir C grupėje rungtyniausiančios Bulgarijos atveju – rinktinei vadovaus jos lyderis Grigoras Dimitrovas (ATP-20). Pavyzdžiui, pirmoji Belgijos raketė Davidas Goffinas (ATP-11) kapitonu paskyrė kolegą Steve'ą Darcį (ATP-157).

Bene įžymiausius kapitonus į vietą miestą surinks įspūdingai atrodanti F grupė. Australijos žaidimui diriguos Lleytonas Hewittas, Vokietijos – Borisas Beckeris, o Graikijos – Stefanos Tsitsipo tėtis Apostolos.

F grupėje rungtyniausiančios JAV ekipos lyderis Johnas Isneris (ATP-19) kapitonu paskyrė savo trenerį Davidą MacPhersoną. Rusija pasikvietė legendinį Maratą Safiną, Norvegija – Caspero Ruudo tėtį Christianą, o Didžioji Britanija – buvusią ketvirtą raketę Timą Henmaną.

Kiti žymūs rinktinių kapitonai: Serbija – buvusi pirmoji pasaulio dvejetų raketė Nenadas Zimonjičius, Prancūzija – vis dar žaidžiantis Gillesas Simonas (ATP-55), Austrija – buvusi pirmoji vienetų raketė Thomasas Musteris, Argentina – 2004 metų „Roland Garros“ čempionas Gastonas Gaudio.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius