-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 12 27

Teniso ikonai gresia ketveri metai kalėjimo dėl finansinių nusikaltimų

Savaitę prieš Kalėdas, gruodžio 18 dieną, Ispanijos teniso legenda Arantxa Sanchez Vicario minėjo 50-ies metų sukaktį. Tačiau gyvenimas po sporto buvusiai geriausiai pasaulio tenisininkei nėra rožėmis klotas.
Arantxa Sanchez Vicario
Arantxa Sanchez Vicario / „Scanpix“ nuotr.

Arantxa Sanchez Vicario yra viena tituluočiausių planetos tenisininkių.

Prieš tris dešimtmečius ispanė iškilo būdama 19-os metų, pirmąsyk laimėjusi „Grand Slam“ turnyrą 1989 metais, kai finale nugalėjo Steffi Graf.

A.Sanchez Vicario yra laimėjusi net 14 „Grand Slam“ titulų – keturis asmeninėse, šešis – dvejetų, o dar keturis – mišrių dvejetų varžybose.

Ji laimėjo keturis olimpinius medalius, o dar penkis kartus iškovojo Federacijų taurę su Ispanijos moterų teniso rinktine. A.Sanchez Vicario vienintelė yra žaidusi penkeriose olimpinėse žaidynėse ir yra daugiausia olimpinių apdovanojimų pelniusi Ispanijos sportininkė.

„Scanpix“ nuotr./Arantxa Sanchez Vicario
„Scanpix“ nuotr./Arantxa Sanchez Vicario

Apie karjeros pabaigą ji paskelbė 2004 metais, o kitąmet žurnalas „Tennis“ ją išrinko tarp 40-ies visų laikų geriausių tenisininkių.

Tačiau gyvenimas už teniso aikštynų A.Sanchez Vicario nebuvo toks glamūrinis ir sėkmingas.

Ji dukart ištekėjo – pirmąsyk 2000 m. už sporto žurnalisto, bet santuoka tetruko vienus metus. Po antrosios santuokos su verslininku Josepu Santacana 2008 m. gimė du vaikai, bet 2019 metais iširo ir ši santuoka.

„Scanpix“ nuotr./Arantxa Sanchez Vicario ir Josepas Santacana.
„Scanpix“ nuotr./Arantxa Sanchez Vicario ir Josepas Santacana.

2012 metais išleidusi savo autobiografiją A.Sanchez Vicario pripažino, kad nebeturi per karjerą sukauptų santaupų, nors žaisdama tenisą uždirbo apie 45 mln. eurų.

Ji apkaltino savo tėvus, kad tai jie iššvaistė jos turtus iki paskutinio cento. Dėl to sekė teismai prieš tėvą ir du brolius. O viskas baigėsi taikos susitarimu.

„Tiesa tokia, kad visai nebendrauju su savo tėvais. Kaip įmanoma, kad viskas, ką aš uždirbau, tiesiog išnyko? To nebėra. Aš likau auka“, – savo autobiografijoje rašė Ispanijos teniso legenda.

Tačiau negandos nesibaigė.

Pastaruosius metus A.Sanchez Vicario mindo teismo durų slenkstį.

Skyrybos su J.Santacana buvo komplikuotos ir turi savų pasekmių, – rašo Ispanijos dienraštis „El Mundo“.

Dabar jai gresia ketveri metai kalėjimo dėl finansinių nusikaltimų.

„Scanpix“ nuotr./Arantxa Sanchez Vicario
„Scanpix“ nuotr./Arantxa Sanchez Vicario

Barselonos teismo prokuroras paskelbė, kad reikalauja ketverių metų laisvės atėmimo bausmės A.Sanchez Vicario ir jos buvusiam vyrui J.Santacanai.

Pora įtariama dėl 6,1 mln. eurų skolų vienam Liuksemburgo bankų. A.Sanchez Vicario ir jos buvęs vyras buvo kaltinami dėl įsipareigojimų nevykdymo ir bandymų nuslėpti turtą per kitas kompanijas.

Teniso įžymybė tvirtino, kad ji nėra kalta, o paskui atsakomybę suvertė vyrui, kuris įtariamas mokesčių machinacijomis. A.Sanchez Vicario advokatas reikalauja sumažinti laisvės atėmimo bausmę iki septynių mėnesių, bet byla vis dar yra Ispanijos teisme.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius