Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2021 02 13

Traiškyti raketes gali ir tenisininkės: „Man leidžiama daryti viskas, ką panorėsiu“

Geriausia Čekijos tenisininkė Karolina Pliškova (WTA-6) „Australian Open“ turnyre visiškai prarado savitvardą ir sumaitojo net dvi raketes, o paskui įsivėlė ir į žodinį konfliktą su bokštelio arbitre.
Karolina Pliškova
Karolina Pliškova / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Šeštoji pasaulio raketė žaidė prastą mačą ir pralaimėjusi pirmą setą 5:7 visą susikaupusį pyktį nusprendė išlieti ant raketės.

Už šį veiksmą bokštelio teisėja Alison Hughes tenisininkę įspėjo, tačiau tai buvo dar nepabaiga.

K.Pliškova tuomet išėjo iš korto ir žaidėjų tunelyje, kuris jungia aikštelę ir užkulisius, sunaikino dar vieną raketę.

Čekę į žaidėjų tunelį lydėjusi turnyro personalo darbuotoja A.Hughes pranešė apie dar vieną tenisininkės nusižengimą, o už pakartotiną veiksmą jai buvo skirta taško bauda.

K.Pliškova nebuvo linkusi sutikti su šia nuobauda ir teisėjai pažėrė priekaištų: „Aš tai padariau už korto ribų, kur man yra leidžiama daryti viskas, ką panorėsiu.“

AFP/„Scanpix“ nuotr./Karolinos Pliškovos ginčas su bokštelio teisėja „Australian Open“ turnyre
AFP/„Scanpix“ nuotr./Karolinos Pliškovos ginčas su bokštelio teisėja „Australian Open“ turnyre

Atrodė, jog po šio incidento čekė panoro atskleisti savo gerąją pusę teniso aikštelėje, kuomet antrajame sete ji išsiveržė į priekį net 5:0.

Visgi tuomet jos varžovė ir tautietė Karolina Muchova atsakė net septyniais laimėtais geimais paeiliui ir triumfavo rezultatu 7:5, 7:5.

Pastaroji, „Australian Open“ turnyre dalyvaujanti tik trečią kartą, į varžybų aštuntfinalį prasprūdo pirmą kartą.

23 winner'ius, tačiau taip ir net 40 neišprovokuotų klaidų atlikusiai K.Pliškovai tai buvo dar vienas vėjais paleistas šansas iškovoti pirmą karjeros „Didžiojo kirčio“ trofėjų.

„Viskas, ką šiandien dariau korte, atrodė labai nesaugiai. Žaidžiau tikrai solidžiai, kai susikūriau persvarą 5:0, tačiau išlaikyti tokį lygį yra labai sunku“, – po mačo guodėsi Pliškova.

Į turnyro aštuntfinalį nesunkiai prasprūdo kitos skirstytos tenisininkės. Penktoji varžybų raketė Elina Svitolina 6:4, 6:0 sutriuškino Juliją Putintsevą, 22-asis skirstymas Jennifer Brady 6:1, 6:3 sunaikino Kają Juvan, o dviejų pirmojo 20-uko atstovių mūšyje Elise Mertens 6:2, 6:1 sudorojo aukščiau reitinguotą Belindą Benčič.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius