-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 07 01

Vimbldono startas – penki įdomiausi pirmos dienos akcentai

133-asis Vimbldono turnyras prasideda. Dvi savaites truksianti teniso šventė, į kurią patekti nuo mažens svajoja kiekvienas šios sporto šakos entuziastas. Vieni aistruoliai bilietus į turbūt prestižiškiausią teniso turnyrą nusipirko jau praėjusią vasarą, kiti nebijo rizikuoti ir nuo pat ankstyvo ryto stoja į milžiniškas eiles „All England Tennis Club“ aikštyne, tikėdamiesi patekti į norimą susitikimą. Dar milijonai yra prilipę prie televizorių ir išmaniųjų prietaisų. Visa tai signalizuoja, kad pagaliau laikas Vimbldonui.
Vimbldonas
Vimbldonas / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

Deuce savo skaitytojams pateikia penkis įdomiausius akcentus ir svarbiausius susitikimus, į kuriuos reikėtų atkreipti dėmesį pirmoje Vimbldono dienoje.

Netradicinis medaus mėnesis

Birželio 16-ąją danė Caroline Wozniacki (WTA-19) Toskanoje prisiekė amžiną meilę buvusiam NBA krepšininkui Davidui Lee, tačiau pasigrožėti įspūdingais vaizdais ir viena iš gražiausių gyvenimo akimirkų pora turėjo labai nedaug. Jau netrukus buvusi pirmoji pasaulio raketė vestuvinę suknelę iškeitė į sportinę aprangą ir plušėjo treniruočių kortuose.

Danijos tenisininkė praėjusiais metais triumfavo „Australian Open“ turnyre ir iškovojo savo pirmąjį „Didžiojo kirčio“ trofėjų. Tačiau 2018-ų metų sezono pabaigoje C.Wozniacki pranešė šokiruojančią naujieną – tenisininkei buvo diagnozuotas reumatoidinis artritas – progresuojanti, uždegiminė autoimuninės sistemos liga, kenkianti daugeliui kūno sąnarių.

Kovojanti ne tik su liga, bet ir asmeninio gyvenimo permainomis C.Wozniacki šiame sezone pasiekė vos vieną finalą. Nors Vimbldonas praeityje tenisininkei nebuvo labai sėkmingas (geriausias pasiekimas – aštuntfinalis), danė taikosi į aukščiausius tikslus.

Pirmojo etapo dvikovoje C.Wozniacki kausis su ispane Sara Sorribes Tormo (WTA-70). Tai bus ketvirtasis antrojo korto mačas (preliminarus dvikovos laikas – 18:30 val. Lietuvos laiku).

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Caroline Wozniacki

Skirtingų kartų dvikova – jaunystė prieš patirtį

Viena įdomiausių dienos dvikovų – 39-erių Venus Williams (WTA-44) bandys paauklėti 15-metę tautietę Corri Gauf (WTA-313), kuri tapo jauniausia tenisininke „Open Era“ laikotarpyje (nuo 1968 metų), patekusia į pagrindines Vimbldono varžybas.

Turnyro burtai buvo negailestingi – jaunuolę suvedė su vyriausia šių metų turnyro tenisininke, kuri praeityje Vimbldoną laimėjo net penkis kartus.

„Scanpix“/AP nuotr./Cori Gauff
„Scanpix“/AP nuotr./Cori Gauff

Lažybininkai netiki 15-metės galimybėmis, tačiau pati C.Gauff, užtikrintai įveikusi kvalifikaciją ir patekusi į pirmą „Didžiojo kirčio“ turnyrą, sako nejaučianti jokio spaudimo.

Amerikiečių mačas bus trečiasis pirmajame aikštyno korte, kuris nuo šių metų turi apsauginį stogą (maždaug 18:30 val. Lietuvos laiku).

XXI amžiuje gimusio kanadiečio debiutas

Dar vienas ryškus teniso talentas, ateityje neabejotinai pretenduosiantis į aukščiausias reitingo vietas – Felixas Augeris-Aliassime (ATP-21).

Jaunuolio progresas yra tiesiog neįtikėtinas, o 19-ą gimtadienį rugpjūtį švęsiantis kanadietis ir toliau ATP ture skina vieną pergalę po kitos, įveikdamas aukščiausio lygio varžovus.

Trys ATP finalai, „Masters“ serijos pusfinalis, ATP 500 taškų turnyro pusfinalis, dvi pergalės prieš S.Tsitsipą, laimėjimai prieš N.Kyrgiosą, G.Dimitrovą ar B.Čoričių – visa tai ir dar daugiau talentingasis jaunuolis nuveikė per pirmuosius šešis 2019 metų mėnesius.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Felixas Auger-Aliassime
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Felixas Auger-Aliassime

Nors tik birželio 11-ą F.Augeris-Aliassime sužaidė savo pirmąjį oficialų mačą ant žolės, į Vimbldoną 18-metis atvyksta kaip vienas iš tenisininkų, galinčių sudrebinti teniso pasaulį ne viena šokiruojančia pergale.

Pirmajame Vimbldono rate jo lauks tautietis Vašekas Pospisilas (ATP-188), grįžtantis po traumos. Tenisininkai žais 12-ajame korte (maždaug 14:30 val. Lietuvos laiku).

Centrinį kortą atidarantis čempionas

Novakas Džokovičius (ATP-1) praėjusiais metais į Vimbldoną atvyko ATP reitinge užimdamas vos 21-ą vietą, tačiau tai jam nesukliudė pademonstruoti aukščiausio lygio teniso ir prestižinį turnyrą laimėti ketvirtą kartą.

Šįkart serbas atvyksta jau kurį laiką būdamas aukščiausioje reitingo vietoje ir su labai sunkia užduotimi ant pečių artėjančiam pusmečiui – tenisininkui reikės apginti labai daug ATP reitingo taškų, norint išsaugoti pirmą reitingo poziciją.

„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius
„Reuters“/„Scanpix“ nuotr./Novakas Džokovičius

Pirmajame turnyro etape Nolės laukia patyręs vokietis Phillipas Kohlschreiberis (ATP-57), šiemet Indian Velse jau sugebėjęs įveikti serbą.

Tarpusavio susitikimuose N.Džokovičius pirmauja net 10:2. Tai bus atidaromasis centrinio korto mačas šių metų Vimbldone, kurio pradžia – 15:00 val. Lietuvos laiku.

Williams seserų rekordai

Iš toliau karjerą tęsiančių tenisininkių nei viena nesužaidė daugiau susitikimų Vimbldone nei 39-erių Venus Williams, kuri ryt į „All England Tennis Club“ aikštyną žengs jau 106-ą kartą.

Spėkite, kas antroje vietoje? Venus sesuo Serena, kuriai kitas susitikimas bus 104-asis. 37-erių amerikietei triumfavus Vimbldone, „Didžiojo kirčio“ trofėjais tenisininkė susilygintų su legendine Margaret Court (24 titulai).

„Scanpix“/AP nuotr./Seserys Williams (kairėje – Venus, dešinėje – Serena)
„Scanpix“/AP nuotr./Seserys Williams (kairėje – Venus, dešinėje – Serena)

Praėjusiais metais S.Williams finale nusileido vokietei Angelique Kerber. Amerikietė savo pirmojo rato susitikimą žais antradienį arba trečiadienį.

Įdomiausi pirmadienio susitikimai:

  • Kevinas Andersonas – Pierras-Hugo Herbertas
  • Ernestas Gulbis – Leonardo Mayeris
  • Novakas Džokovičius – Philippas Kohlschreiberis
  • Jeremy Chardy – Martinas Kližanas
  • Dayana Yastremska – Camila Giorgi
  • Magdalena Rybarikova – Aryna Sabalenka
  • Julia Putintseva – Naomi Osaka
  • Venus Williams – Cori Gauff
  • Su-Wei Hsieh – Jelena Ostapenko

Vimbldono pagrindinėse varžybose dalyvaus ir lietuvis Ričardas Berankis. Jo susitikimo data ir laikas dar neaiškūs.

Visas karščiausias naujienas iš Vimbldono sekite Deuce teniso portale.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius