Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2009 08 23

EK pirmininkas atidavė pagarbą Baltijos kelio dalyviams

Europos Komisijos pirmininkas Jose Manuelis Barroso sekmadienį atidavė pagarbą Baltijos kelio dalyviams, pareikšdamas, kad šis įvykis atmintyje išliks „už laisvę ir demokratiją kovojančio žmogaus dvasios stiprybės įrodymu.“
Manuelis Barroso
Manuelis Barroso / „Reuters“/„Scanpix“ nuotr.

EK pirmininko pareiškime pabrėžiama, kad praėjus dviems dešimtmečiams Baltijos šalys gali remtis Europos Sąjungos solidarumu.

„Šiandien noriu pagerbti tuos, kurie prieš 20 metų susikibo rankomis taikiai reikšdami savo valią ir solidarumą. Per tą laiką Estija, Latvija ir Lietuva sugrįžo į Europą ir praturtino ją savo kultūra, istorija ir ekonominiu potencialu. Tapusios svarbia Europos šeimos dalimi, jos dabar gali remtis Europos Sąjungos solidarumu. Mūsų atmintyse Baltijos kelias liks už laisvę ir demokratiją kovojančio žmogaus dvasios stiprybės įrodymu“, – sakoma EK pirmininko pareiškime.

Lietuva, Latvija ir Estija sekmadienį mini Baltijos kelio akciją, kuri įvyko 1989 metų rugpjūčio 23 dieną, minint stalininės Sovietų Sąjungos ir nacistinės Vokietijos pasirašyto Molotovo-Ribentroppo pakto ir jo slaptųjų protokolų, kuriais neteisėtai pasidalyta Europa, 50-ąsias metines.

Akcijos metu už rankų susikibę trijų Baltijos šalių piliečiai sudarė gyvą grandinę nuo Vilniaus iki Talino. Baltijos kelyje dalyvavo apie 2 mln. žmonių.

Po dvejų metų pasaulis pripažino nepriklausomas Lietuvos, Latvijos ir Estijos valstybes.
 

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius