Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Arnax ir vėl tapo oficialaus „League of Legends“ 1v1 čempionato vicečempionu

Šį savaitgalį Niujorke vyko „Red Bull Solo Q“ – oficialaus „League of Legends“ 1v1 čempionato finalas, kuriame antrus metus iš eilės Lietuvai atstovavo stipriausias vietos žaidėjas Arnas Stepanauskas - Arnax. Čempiono titulą iškovojo graikas SneakyLemon, o vicečempionu antrus metus iš eilės tapo lietuvis.
Red Bull Solo Q turnyras
Red Bull Solo Q turnyras / "Red Bull" nuotr.

Abu žaidėjai, iki pasiekdami pačią viršūnę, įveikė nemenką kelią – jiems reikėjo gerai pasirodyti savo šalių atrankose, įveikti nacionalinius finalus, o tuomet – geriausius kitų valstybių žaidėjus. Ir jei SneakyLemon į pasaulinį finalą patekti iki galo nesitikėjo, pernai metų sėkmės įkvėptas Arnax kelionės į Niujorką vylėsi.

Pasaulinio finalo startas buvo ypatingai geras – prieš patekdamas į atkrintamąjį etapą, Arnax savo oponentus iš Estijos, Švedijos, Olandijos, JAV ir Vengrijos įveikė rezultatu 2:0. Tuomet tęsdamas kelionę be pralaimėjimų 3:0 jis įveikė ir latvį Ediz. Ketvirtfinalyje 3:1 lietuvis įveikė ispaną Akrantor, o pusfinalyje vėl 3:1 – daną Curl.

"Red Bull" nuotr./Red Bull Solo Q turnyras
"Red Bull" nuotr./Red Bull Solo Q turnyras

Tuomet atėjo finalo eilė – ir čia Arnax susidūrė su netikėta problema – itin sėkmingais oponento čempionų pasirinkimais. Pagal čempionato taisykles finalas žaidžiamas iki keturių laimėjimų – ir Arnax pralaimėjo vieną partiją po kitos, kol buvo pasiektas rezultatas 3:1.

Tačiau penktajame žaidime lietuvis sužibėjo ir pribloškė net daug ko mačiusius žaidimo ekspertus. Žaisdamas už Darius ir turėdamas vos penkiasdešimt gyvybės taškų jis susidūrė su oponento Volibear ir netikėtai jį įveikė. „Tai buvo malonus žingsnis į priekį“, – džiaugėsi Arnax, tačiau paskutinėje kovoje prieš graiką vis tik jis neatsilaikė.

"Red Bull" nuotr./Red Bull Solo Q turnyras
"Red Bull" nuotr./Red Bull Solo Q turnyras

Bet kuriuo atveju, du kartus iš eilės tapti pasaulio „League of Legends“ vicečempionu – solidus pasiekimas, su kuriuo Lietuvos stipriausią žaidėją ir sveikiname!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius