Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Aštuntajame ECS sezone triumfavusi „Astralis“ – geriausia pasaulio komanda

FACEIT ECS aštuntajame sezone dėl 500 tūkst. dolerių prizinio fondo susikovė du CS:GO gigantai – Amerikos „Team Liquid“ ir Danijos „Astralis“. Po ilgos serijos, kuriai prireikė visų trijų žemėlapių, „Astralis“ pasidabino aukso medaliais ir papildė sąskaitą 225 tūkst. dolerių.
„Astralis“ komanda
„Astralis“ komanda / „Twitter“ nuotr.

Iki šio turnyro „Team Liquid“ dominavo daugumoje turnyrų, tuo tarpu „Astralis“ prieš „Team Liquid“ erą demonstravo geriausius rezultatus viso „Counter Strike“ žaidimo istorijoje. Susirėmimas tarp šių dviejų milžinų turėjo išspręsti ginčus, kuri komanda yra stipresnė ir verta geriausios pasaulyje vardo.

Pirmajame žemėlapyje „Vertigo“, kurį pasirinko amerikiečiai, „Team Liquid“, žaisdami už anti-teroristus, sugebėjo nugvelbti net 11 raundų, tačiau prasidėjus antrajai daliai „Astralis“ parodė, kad jie yra pasiruošę kovoti iki galo. 26 raunde metu jie išlygino rezultatą 13-13.Visgi „Team Liquid“ nepaleido vadelių iš rankų. Neturėdami pakankamai pinigų surinkti pilną ginklų ir granatų paketą, jie atliko „force buy“. Ši taktika pasiteisino, nes „Team Liquid“ laimėjo du raundus iš eilės ir išsiveržė į priekį 15-13. Po nuostabaus „Xyp9x“ keturių priešų nukovimo 29 raundo metu „Astralis“ dar išsaugojo viltis ir ištempė pratęsimą, tačiau jame tiksliai žaidę „Team Liquid“ iškovojo pergalę 19-15.

Antrasis žemėlapis buvo „Nuke“, kurį pasirinko „Astralis“ ekipa. Pirmoje dalyje komandos keitėsi laimėtais raundais ir ją baigė rezultatu 7-8 „Team Liquid“ naudai. Ta pati situacijos kartojosi ir antroje dalyje – po 22 raundų rezultatas lygus 11-11. Problema iškyla „Team Liquid“ ekipai, kai po šių raundų jų ekonomika sugriuvo ir jie pralaimėjo keturis iš eilės. „Astralis“ ekipos žaidėjas „gla1ve“ demonstravo užtikrintą žaidimą ir padėjo savo komandai įtemptose akimirkose. Astralis antrą žemėlapį laimėjo rezultatu 16-11.

Trečiasis ir lemiamas finalo žemėlapis – „Dust2“. „Astralis“ komanda tęsė pergalingą seriją ir galutinai palaužė varžovus – po 10 pirmų raundų rezultatas buvo 9-1 jų naudai. „Team Liquid“ nutraukė nesėkmių seriją ir laimi 11 raundą, tačiau puiki „Astralis“ ekonomika leido jiems pilnai apsiginkluoti ir po intensyvios kovos laimėti sekantį raundą. Nukentėjusi „Team Liquid“ nepajėgė atsitiesti. Keičiantis pusėmes rezultatas buvo 12-3 danų naudai. Antros dalies pradžioje „Astralis“ laimėjo pistoletų raundą, bet „Team Liquid“ pajėgė stebuklingai laimėti penkis raundus iš eilės ir grįžo į kovą dėl titulo – 13-8. Sukaupę pakankamai pinigų danams pavyko pilnai apsipirkti ir laimėti svarbų raundą. „Team Liquid“ susigriebti jau nepajėgė ir paskutiniame žemėlapyje patyrė pralaimėjimą 8-16.



Kelionėje į finalus „Team Liquid“ pusfinalyje rezultatu 2-1 įveikė „fnatic“ ekipą. kitame pusfinalyje „Astralis“ komanda tokiu pačiu rezultatu įveikė varžovus „Evil Geniuses“.

Team Liquid komandos sudėtis:
Nick „nitr0“ Cannella
Keith „NAF“ Markovic
Jonathan „EliGE“ Jablonowski
Jake „Stewie2K“ Yip
Russel „Twistzz“ Van Dulken


Astralis komandos sudėtis:
Andreas „Xyp9x“ Højsleth
Peter „dupreeh“ Rasmussen
Lukas „gla1ve“ Rossander
Nicolai „device“ Reedtz
Emil „Magisk“ Reif

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius