Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Atomic Heart“ – ar pelnytai šis projektas tituluojamas laukiamiausiu metų „FPS“?

Pirmą kartą pamačius „Atomic Heart“ anonsą, galvoje šmėkštelėjo mintis – „kas čia dabar?“, tik ne blogąja, o gerąja prasme. Apžvelgsiu, ką žinome apie žaidimą, kurio pirmasis pristatymas dienos šviesą išvydo dar 2018 metais.
Atomic Heart
Atomic Heart

Iš tiesų „Atomic Heart“ nėra taip paprasta apibūdinti. Taip, tai tikrai „FPS“ (verčiant iš anglų kalbos – „pirmojo asmens šaudyklė“) žanro žaidimas, kuriame galima pastabėti tokių projektų kaip „Metro“, „Bioshock“, „Stalker“ ar „Nier: Automata“ elementų, tačiau tuo pačiu „Atomic Heart“ atrodo žviežiai ir itin nejaukiai (ir vėl – ta gerąja prasme).

Žaidimo istorija vystosi alternatyvioje realybėje, kurioje, kaip Vladimiras Putinas sakė, neįvyko didžiausia 20 amžiaus politinė tragedija – Sovietų sąjunga nežlugo. Nors pats laikotarpis kūrėjų datuojamas tarp trisdešimtųjų ir šešiasdešimtųjų, tačiau viskas su „sci-fi“ prieskoniu – „Atomic Heart“ pasaulis pilnas masiškai pagamintų robotų, valdomas interneto tinklų, o ir be antgamtinių galių neapseita. Na, kaip ir kiekvienoje tokio tipo šaudyklėje, atitinkamą regioną ištinka krizė – robotai ima pulti žudyti žmones, mirusieji prisikelia ir taip pat ima visus žudyti, o kur dar įvairiausi išlikusių sukurti spąstai. Ir tik jūs, „psichiškai nestabilus“ KGB agentas slapyvardžiu „P-3“ čia galite įvesti tvarką.

„Atomic Heart“ pamatysite daugybę su Sovietų sąjunga susietos simbolikos bei turinio, tačiau tikrai nepanašu, kad kūrėjai, kurių daliai dar teko gyventi tais „šlovingais“ laikais, į tai žvelgia su meilia nostalgija. Pati žaidimas yra linijinis, tačiau pabaigoje išsiskiria į dvi linijas.

Tiesa, „Atomic Heart“ kelias į mūsų kompiuterius ir monitorius nebuvo lengvas. 2019 metais buvo kilęs nedidelis skandalas, kai žaidimą kurianti studiją „Mundfish“ buvo apkaltina atleidžianti žmones, didinanti darbo krūvius ir apskritai nesigaudanti, kaip valdyti tokio produkto kūrimo procesą. Tiesa, atrodo, kad problemos buvo išspręstas ir žaidimo galime tikėtis jau metų gale, tikriausiai gruodį. Kitavertus, sekant šių dienų aktualijas, viskas gali stipriai komplikuotis, kadangi „Mundfish“ yra Rusijos kompanija, įsikūrusi Maskvoje ir net jei ir nėra susijusi su Putino rėžimu, gali stipriai nukentėti dėl nestabilios šalies ekonomikos (kuri, deja, yra tiesiogiai sukelta nusikalstamų Rusijos valdžios veiksmų Ukrainos atžvilgiu). Belieka tikėtis, kad žaidimas išvys dienos šviesą kaip ir planuota.

Kol sulauksime „Atomic Heart“, praeis ne vienas mėnesis, tad rekomenduojame leisti laiką stebint Esporto namų organizuojamas „Amber Clutch by Topo centras“ bei „League of Legends CULT“ lygas. Tai galite padaryti mūsų Twitch paskyroje. O kad žiūrėti būtų smagiau, užsukite į mūsų partnerio „Topo centras“ tinklalapį, kur galite rasti televizorių visiems jūsų poreikiams.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius