-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Baltic Masters“: ketvirtfinalyje stebuklą sukūrusius lietuvius lydėjo pažeminimas

„Baltic Masters“ lyga artėja prie finišo tiesiosios. Pusfinaliuose kovėsi Lietuvos ir Latvijos komandos. Pirmąjį pusfinalį sugebėjo laimėti „Kenty“ komanda iš Lietuvos, tačiau antrajame triumfavo brolių latvių komanda "Pigsports". Dėl koronaviruso buvo atšauktas fizinis renginys, tačiau organizatoriai patikino, kad viskas persikels į virtualią erdvę nugalėtojas bus vainikuotas.
„Baltic Masters“
„Baltic Masters“ / Baltic Masters nuotr.

Abiejuose pusfinaliuose galėjome stebėti Lietuvos ir Latvijos komandų akistatas.

„Kenty“ prieš „Zero Six Powerspike“

Reguliariame sezone pirmą vietą užėmęs ir pralaimėjęs tik vieną žaidimą „Kenty“ būrys buvo laikomas šio pusfinalio favoritu, tačiau jau pirmojo žaidimo pradžioje „Zero Six“ komanda kėlė daug problemų kontroliuodami vidurinę žemėlapio dalį. Prie drakono susikovusios komandos apsikeitė nukovimais ir rezultatas tapo lygus. Savo žaidimu pasižymėjo „Kenty“ žaidėjas „Smacl3r“, kuris pradėjo dominuoti latvių „Top Lane“ žaidėją. Tai leido „Kenty“ komandai išgyventi sunkiausią žaidimo dalį. Laikui bėgant, jų komandinė kompozicija tiesiog pranoko oponentus ir leido švęsti pergalę 32-ą žaidimo minutę.

Antrasis žaidimas buvo lyg pirmojo pakartojimas: abi komandos kovojo tai vienoje, tai kitoje žemėlapio pusėje. 15 minutę auksas buvo visiškai lygus tarp abiejų komandų. Nors nukovimais buvo keičiamasi abiejose pusėse, tačiau „Kenty“ komanda sugebėjo nugriauti daugiau bokštelių po vykusių suiručių. Kertinis momentas įvyko 26 minutę, kai „Kenty“ ekipai greitai ir nepastebėtai nukovė „Baron Nashor“ pastiprinimą.


Nukautas pastiprinimas jiems leido įsiveržti ir apgriauti „Zero Six Powerspike“ bazę, tad po 32 minutę laimėtos kovos jiems liko tik sugriauti pagrindinį pastatą „Nexus“, užsitarnauti vietą „European Masters“ atrankiniame etape ir keliauti į „Baltic Masters“ finalą


„Kenty“ komanda jau ilgą laiką žaidžia kartu, tačiau jiems dar nėra pavykę laimėti Baltijos lygos. Praėjusiame sezone jie žaidė su „Žalgiris esports“ organizacija, tačiau finale suklupo prieš „eNsure“ komandą.

Ketvirtfinaliuose „Five Kings“ komanda sugebėjo išmesti iš atkrintamųjų vienus iš favoritų „Split Raiders“ ir užsitarnavo vietą pusfinaliuose. Prie „Five Kings“ komandos pusfinaliuose prisijungė iš Latvijos kilusi „Pigsports“ komanda.

Pirmasis žaidimas prasidėjo tragedija „5K“ komandai – jie pralaimėjo du prieš du kovą viršutinėje žemėlapio dalyje.


Taip buvo „išjungtas“ iš žaidimo „Five Kings“ komandos „Top Lane“ žaidėjas „Dethron“, kuris vedė komandą į pergales visą sezoną. Po kelių komandinių kovų PIG sugebėjo išnaudoti surinktą pranašumą ir per 23 minutes sutriuškinti oponentus.

Antrasis žaidimas pademonstravo kitokį „Five Kings“ veidą, tačiau to neužteko – „Godux“ valdomas veikėjas „Urgot“ ir vėl suteikė pranašumą PIG komandai. Situacija kartojosi: kaip ir pirmame žaidime, „Pigsports“ žaidėjai vis pagaudavo ne vietoje esantį 5K narį ir taip užtikrintai judėjo pergalės link. Nukovę „Baron Nashor“ ir laimėję komandinę kovą PIG nariai pabaigė žaidimą 28 minutę.

Beje, vakar paskelbus, kad masiniai renginiai turi būti atšaukti, „Baltic Masters“ lyga operatyviai sureagavo ir patikino, kad finalai numatytu laiku vyks internete.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius