-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

CS:GO galvos skausmas: užnugario neturintys žaidėjai plūsta į „Valorant“

Tikriausiai daugelis mūsų žinojo, kad kai kurie „Counter Strike: Global Offensive“ žaidėjai peršoks į „Valorant“ valtį. Tačiau mažai kas tikėjosi, jog į naująjį „Riot Games“ žaidimą pradės bėgti tiek CS:GO žaidėjų.
„Valorant“
„Valorant“ / Riot Games nuotr.

Iš žymesnių CS:GO vardų į „Valorant“ jau perbėgo Shahzeeb „ShahZaM“ Khanas, Hunteris „SicK“ Mimsas, Jacobas „pyth“ Mourujarvi, Victoras „food“ Wongas, Jordanas „Zellsis“ Montemurro, Austinas „crashies“ Robertsas, Ryanas „freakazoid“ Abadiras.

Tokį sprendimą žaidėjai priima dėl įvairių priežasčių, tarp kurių ir – organizacinės paramos neegzistavimas.

Minėti žaidėjai yra atstovavę tokioms organizacijoms kaip „Cloud 9“, „Complexity“, „eUnited“, „Ninjas in Pyjamas“, GODSENT ir t. t. Nors šiose komandose jie ir negriežė pirmais smuikais, tokie žaidėjai padeda antrosioms lygoms išlikti arti pirmųjų ir jaunesniems žaidėjams įgyti vertingos patirties prieš keliant koją į stipriausias CS:GO ekipas.

Tačiau dabar jie palieka žaidimą, kuriam skyrė beveik dešimtmetį, nes už dviejų geriausių lygų ribų esančios organizacijos beveik neegzistuoja.

Pastaruosiuose interviu apie šią problemą užsiminė „ShahZaM“, „Zellsis“, „freakazoid“, „food“ ir keli kiti.

„Dvi lygos NA regioną pastatė į keistą padėtį. EPL dabar turi tik 2 NA komandas, o norint žaisti „flashpoint“ turi susimokėti apvalią sumą. Anksčiau galėjai suburti savo komandą, sunkiai treniruotis, kvalifikuotis į turnyrus ir kilti reitingo kopėčiomis, tačiau dabar viskas veikia kitaip“, – aiškino „ShahZaM“.

FLASHPOINT nuotr./FLASHPOINT lyga
FLASHPOINT nuotr./FLASHPOINT lyga

„Nesu prieš tai. Suprantu, jog organizacijos ieško garantijų ir tikisi tvarios veiklos, tačiau dabar kitų galimybės yra dar labiau ribotos. Viliuosi, kad ateityje tai bus koreguojama.“

„freakazoid“ yra vienas naujausiai apie savo pasitraukimą į „Valorant“ paskelbęs žaidėjas. Ir tai jis padarė praėjus vos dviems dienoms po to, kai soc. tinkluose organizacijų prašė paremti jo „Swole Patrol“ komandą, kol nevėlu.

Su „freakazoid“ žaidėjų emigracija tikrai nesibaigs. Oficialiai apie tai dar nepaskelbusių žaidėjų galvose turėtų knibždėti tokios mintys. Tiksint laikrodžiams, žaidėjai turėtų jausti vis didesnį spaudimą imtis veiksmų, kol aukščiausio lygio organizacijos dar neužpildė savo „Valorant“ sudėčių.

„Valorant“ turėtų tapti nauja didele esporto disciplina, ypač turint omenyje „Riot Games“ užnugarį ir solidžią patirtį turinčią kūrėjų komandą. Žaidėjai tai supranta, ir nors daugumai jų turbūt mieliau būtų žaisti CS:GO, atsisakyti tokios galimybės būtų sunku.

ESL, FLASHPOINT, „DreamHack“ ir kitos didžiosios CS:GO lygos turės kurpti planą, kaip antrąsias lygas padaryti tvaresnes.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Užsisakykite 15min naujienlaiškius