Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„ESL One“ turnyras Hamburge: komandų pokyčiai, didžiausios intrigos ir favoritai

Šį savaitgalį trečius metus iš eilės „Barclaycard“ arena priglaus vieną didžiausių „Dota 2“ disciplinos renginių – „ESL One Hamburg 2019“.
„ESL One Hamburg 2019“ turnyro trofėjus
„ESL One Hamburg 2019“ turnyro trofėjus / ESL

Pernai Vokietijoje triumfavo „Team Secret“ komanda, po įnirtingos kovos 3:2 įveikusi „ViCi Gaming“ ekipą, kuri turnyre dalyvaus ir šiemet.

Finale triumfavusiai „Team Secret“ atiteko 125 tūkst. JAV dolerių prizas, antroje vietoje likusi komanda tenkinosi 65 tūkst., o trečioje pozicijoje finišavusi „Virtus.pro“ savo kišenes papildė 35 tūkst. dolerių.

VIDEO: Akimirkos iš „ESL Hamburg 2018“ čempionato

Kaip ir pernai, šiemet „ESL One Hamburg 2019“ turnyro prizinį fondą sudarys 300 tūkst. dolerių. Kadangi „Team Secret“ šiemet nedalyvaus, Hamburge vyksiančios varžybos turės naujus čempionus. Be jų dėl neįprastų keblumų į Vokietiją neatvyko ir dar kelios komandos, kurias būtų galima priskirti prie favoričių.

Dėl problemų su vizomis į Hamburgą neatvyko tikrieji pietryčių Azijos ir Kinijos nugalėtojai „Geek Fam“ bei „Invictus Gaming“. Juos atitinkamai pakeitė „Alliance“ ir „Wind and Rain“ komandos, kurios turnyrui suteiks dar daugiau europietiškų prieskonių. Vizų problemos „Dota 2“ turnyrams – nieko naujo, tačiau dar griežtesni Vokietijos reikalavimai jas tik padidino.

Nepaisant to, „ESL One Hamburg 2019“ turnyre vis tiek bus krūva garsių komandų – Vokietijoje savo jėgą demonstruos „Virtus.pro“, „TNC Predator“, „ViCi Gaming“, „Ninjas in Pyjamas“, „Team Liquid“ ir kt. Didžiajai daliai šių komandų tai bus pirmasis LAN turnyras šiame sezone.

Viena įdomiausių istorijų prieš turnyrą yra „Team Liquid“ ir „Alliance“ – senojo ir naujojo aljansų – susidūrimas. Po to, kai pastaroji organizacija nerado bendro sutarimo dėl ateities, visa „The International 2019“ turnyre dalyvavusi sudėtis paliko komandą ir netrukus prisijungė prie „Team Liquid“.

Pasipildžiusi naujais žaidėjais, kurių centrinė figūra yra Nikolajus „Nikobaby“ Nikolovas, Alliance komanda kol kas demonstruoja puikią formą, o „MDL Chengdu“ kvalifikaciniame turnyre nugalėjo ir tą pačią „Team Liquid“.

„ESL One“ renginiai niekad nepalieka abejingų. Greičiausiai dėl to, kad nėra susieti su DPC sezonu, komandos šiame turnyre nebijo rizikuoti ir išbandyti herojus, kurie vėliau gali ir nepasirodyti. Šie renginiai visada būna įspūdingi ir dėl to, jog fanai čia netaupo balso stygų.

Turnyrine prasme, daugeliui komandų tai pus pirmosios didelė naujo sezono varžybos, tad staigmenų tikrai gali netrūkti. CIS komandos, pavyzdžiui, „Virtus.pro“ ar „Gambit Esports“ sezono pradžioje visada gali nustebinti. Nepaisant to, didžiausio dėmesio greičiausiai sulauks jau minėtos „Team Liquid“ ir „Alliance“ komandos. Nors pastarieji kol kas demonstruoja puikius rezultatus, „Team Liquid“ tikrai norės revanšo už kartą jau patirtą nesėkmę.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius