TIK ŽMONĖS Cinema: A. Valujavičiaus filmas „Irklais per Atlantą“
Žiūrėti
Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„ESL Pro League“ 16-ojo sezono D grupės apžvalga: „Cloud9“ dominavimas ir tragiški ispanai

Praėjusį trečiadienį startavo jau paskutiniosios D grupės „ESL Pro League“ kovos. Po šio pogrupio mačų galiausiai paaiškėjo visos CS:GO ekipos toliau tęsiančios kelią Maltoje vyksiančioje, jau 16-tą sezoną skaičiuojančioje lygoje.
„Cloud9“ kapitonas
„Cloud9“ kapitonas / "ESL" nuotr.

Grupę atidarė dviejų amerikiečių esporto organizacijų komandos – „Cloud9“ ir „Evil Geniuses“. Prieš mačą ekspertai prognozavo, jog rusų „C9“ penketukas be vargo įveiks savo varžovus, ir jie buvo teisūs. „Cloud9“ tik pirmajame žemėlapyje pajautė šiokį tokį pasipriešinimą, o antrajame tiesiog nušlavė savo priešininkus. Tuo tarpu brazilų „FURIA“ ir amerikiečių „Liquid“ penketukai turėjo vargo su atitinkamai turkais „Eternal Fire“ ir ispanais „Movistar Riders“, visgi pergales iškovojo pirmieji vienodais 2-1 rezultatais.

"ESL" nuotr./"Liquid" komandos narys latvis "Yekindar"
"ESL" nuotr./"Liquid" komandos narys latvis "Yekindar"

Antrąją dieną rusai „Cloud9“ įsibėgėjo ir susidorojo su Turkijos penketuku „Eternal Fire“, tuo pat metu „FURIA“ susitvarkė su ispanais „Movistar Riders“, o pirmajame žemėlapyje už gynybos pusę brazilai tiesiog dominavo ir laimėjo visus 15 raundų. Trečiąją dieną ta pati Ispanijos ekipa dar kartą pajautė pralaimėjimo kartėlį, mat jų varžovais tapo „Cloud9“, kurie, atrodo, yra puikioje formoje, mat savo priešininkus įveikė bene viena ranka – per du žemėlapius jie pralaimėjo vos 11 raundų. „Evil Geniuses“ tądien iškovojo savąją pergalę grupėje. Tai tapo pirma „EG“ pergale „ESL Pro League“ po beveik 2 metų pertraukos, o įveikė jie turkus „Eternal Fire“.

Ketvirtąją dieną „Evil Geniuses“ tęsė pradėtą darbą ir iškovoję antrąją pergalę išsaugojo viltis patekti į kitą etapą. Šįkart jie įveikė savojo žaidimo vis nerandančius ispanus „Movistar Riders“. Tuo tarpu lyg su volu per varžovus važiuojantys rusai „Cloud9“ tądien šventė dar vieną pergalę, o tai užtikrino jiems vietą atkrintamųjų etape dar nė nesibaigus grupių stadijai. Šįkart jų kelyje buvo gan stiprus varžovas „FURIA“ iš Brazilijos, tačiau ir šie nieko įspūdingo neparodė ir pralošė 0-2.

"Furia"
"Furia"

Penktąją dieną dėl likusių dviejų vietų „Play-off“ stadijoje kovojo net keturi esporto klubai. Rusai „Cloud9“ jau neturėjo ką prarasti nes buvo užsitikrinę vietą kitame etape, o tragiškai sužaidę visą „ESL Pro League“ grupių etapą ispanai „Movistar Riders“ jau buvo praradę net teorinius šansus patekti į atkrintamąsias. Tiesa, greitai ir paaiškėjo komandos, prasibrovusios kelią tolyn – amerikiečiai „Liquid“ nugalėjo atsipalaidavusius „Cloud9“, o „FURIA“ iš Brazilijos palaidojo „Evil Geniuses“ šansus įveikę juos 2-0.

„ESL Pro League“ 16-ojo sezono D grupės galutinė rikiuotė:

1. „Cloud9“

2. „FURIA“

3. „Liquid“

4. „Evil Geniuses“

5. „Eternal Fire“

6. „Movistar Riders“

Po šio etapo buvo ištraukti burtai į „play-off“ stadiją - atkrintamosios jau antradienį. Tiesa, pirmąsias vietas savo grupėse užėmę kolektyvai turės daugiau poilsio, šios komandos iškart pateko į ketvirtfinalį.

Burtai lėmė jog pirmajame atkrintamųjų etape susitiks:

1. „FaZe“ - „Complexity“

2. „Fnatic“ – „Liquid“

3. „Heroic“ – „Natus Vincere“

4. „FURIA“ – „Outsiders“

Ketvirtfinalyje šių ekipų jau laukia ir atitinkamai su pergales iškovojusiomis ekipomis susitiks:

· „Cloud9“

· „MOUZ“

· „G2“

· „Vitality“

Priminsime, jog ekipos kaunasi dėl 823 tūkstančių JAV dolerių prizinio fondo, o čempionas paaiškės artėjantį sekmadienį, spalio 2.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius