-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Europos Sąjungoje dauguma elektroninių įrenginių privalės naudoti USB-C tipo įkrovimą

„USB Type-C“ taps bendru visų mobiliųjų telefonų, planšetinių kompiuterių ir fotoaparatų įkrovimo prievadu ES iki 2024 m.
USB-C jungtis
USB-C jungtis / Imago / Scanpix nuotr.

Į šį sąrašą papuola ir nešiojamieji kompiuteriai, tačiau jų įkrovimo tipas taps įstatymiškai reglamentuojamas nuo 2027 m. Dėl šio vieno įkrovimo sprendimo preliminariai sutarta pagal pakeistą Radijo įrangos direktyvą. Tai yra dalis platesnio postūmio, kad produktai ES taptų tvaresni bei sumažintų elektroninių atliekų kiekį.

Panašu, kad prabėgo laikai, kuomet reikės medžioti išskirtinius įkroviklius. Vienas didžiausių kaltininkų dėl daugybės įkroviklių per daugelį metų buvo mobilusis telefonas. Tiesa, jau kurį laiką buvo sutelktos pastangos pereiti prie USB-C tipo įkroviklių, ypač „Android“ telefonams, tačiau „Apple“ bandė tam ilgai priešintis. Dėka šio naujo įstatymo „Apple“ privalės prisitaikyti, nebent jie yra pasiryžę prarasti Europos rinkos dalį.

123RF.com nuotr./„Apple“
123RF.com nuotr./„Apple“

Šis naujas įstatymas taikomas visiems mažiems ir vidutiniams nešiojamiesiems elektroniniams prietaisams, konkrečiai minint konsoles, klaviatūras, peles ir ausines. Šiame įstatyme taip pat yra nuostata, kad pirkėjai turės galimybę pirkti naujus įrenginius su įkrovikliu arba be jo, o tai prasminga, jei jau turite puikiai veikiantį įkroviklį. Tai padės spręsti nenaudojamų įkroviklių taršos problemą, mat jie tariamai sudaro 11 000 tonų elektroninių atliekų.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius