-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„Global Esports Games 2022“ Stambule – ir lietuvių atletai

Gruodžio 15 - 17 dienomis Stambule vyks „Global Esports Federation“ (kurios narė yra ir Lietuvos elektroninio sporto asociacija LESPA) organizuojamos esporto varžybos. Šiais metais mūsų šalies sportininkai įveikė atrankas ir varžysis trijose disciplinose.
„Global Esports Games 2022“. „Global Esports Federation“ nuotrauka.
„Global Esports Games 2022“. „Global Esports Federation“ nuotrauka.

„Global Esports Federation“ – tai esporto organizacija, kuri esporto renginius organizuoja kiek neįprastu formatu. Susiformavo praktika, kad visos esporto komandos kuriamos klubinius principu. Tai reiškia, kad atletai atrenkami iš viso pasaulio – vienoje organizacijoje gali žaisti tiek lietuviai, tiek turkai ar prancūzai. Geras pavyzdys „CS:GO“ komanda „ENCE“, kurios aktyvi sudėtis tikrai marga: du danai, lenkas, ispanas ir Juodkalnijos pilietis.

„Global Esports Federation“ „Global Esports Games 2022“ rengia jau antrą kartą ir tai daro nacionaliniu pagrindu. Šiame renginyje kiekviena komanda atstovauja konkrečią šalį. Lietuvoje atrankas į „Global Esports Games 2022“ inicijavo bei organizavo LESPA.

„Global Esports Federation“ žaidynėse lietuviai žais tokiose esporto disciplinose:

  • „Street Fighter 5“.
  • „PUBG Mobile“.
  • „E – football“.

Visų šių komandų nariai gruodžio mėnesį keliaus į Stambulą, kur "Hilton Istanbul Bomonti Hotel & Conference Center" ir vyks renginys.

Šis renginys sulaukė ir Stambulo miesto palaikymo. "Remiantis 2021 metais surinktais duomenimis, žaidimų sektorius Turkijoje šiais metais augo 29 procentais. Mes dirbame, kad šis potencialas būtų išnaudotas. Mes norime, kad Stambulas taptų lyderiu žaidimų pasaulyje" - spaudos konferencijoje kalbėjo Stambulo meras Selçuk Sarıyar.

Daugiau naujienų apie lietuvių planus ir ambicijas „Global Esports Games 2022“ jau netrukus "Esporto namuose" ir "WASD" laidoje.

Primename, kad šiuo metu Lietuvos esporto scenoje vyskta jau ketvirtasis "OBSIDIAN by ROG" lygos sezonas. Generalinis rėmėjas „Republic of Gamers“ įsteigė puikius piniginius prizus o kovas galite stebėti Esports namų TWITCH kanale antradieniais ir ketvirtadieniais!

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius