Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„Intel Extreme Masters“ ture Dalase – „ENCE“ triumfas

Baigėsi dar vienas esporto festivalis „Intel Extreme Masters“, vykęs JAV, Teksaso valstijoje, Dalaso mieste.
„ENCE“
„ENCE“ / HLTV nuotrauka

Čia susirinko tokie CS:GO grandai kaip „Heroic“, „FaZe Clan“, „G2 Esports“ bei kiti.

A grupėje pirmąją vietą užėmė danai „Heroic“, paeiliui nugalėję „9z“, „MOUZ“ ir „G2“. „Fnatic“, kurie į savo sudėtį šiam turnyrui pasikvietė legendinį Patriką „f0rest“ Lindbergą, patyrė fiasko. Tarptautinis kolektyvas nusileido „MOUZ“, o vėliau, apatiniame krepšelyje ir „9z“ ir nepatyrę pergalės skonio turėjo krautis lagaminus namo.

HLTV nuotrauka/„f0rest“ ir vėl grįžo į sceną
HLTV nuotrauka/„f0rest“ ir vėl grįžo į sceną

Tokį patį kartėlį pajautė ir brazilai „FURIA“, kurie jau ne pirmą turnyrą iš eilės neranda savojo žaidimo. Šis Pietų Amerikos penketukas grupėje pralaimėjo „OG“, vėliau įveikė „Nouns“, tačiau galiausiai krito antrajame žemutinio krepšelio etape prieš „MOUZ“ ir turėjo tenkintis 9-12 vieta.

Minėtieji „MOUZ“ vėliau prasimušė kelią į atkrintamąsias, finalinėje grupių etapo kovoje patiesę „OG“. Iš šios grupės į kitą turnyro stadiją kėlėsi ir „G2“.

B grupėje tiesiausiu keliu į „play-off“ nužygiavo „ENCE“ penketukas, savo kelyje pogrupyje įveikę tokius grandus kaip „Complexity“, „FaZe“ ir „Astralis“. Pastarosios dvi komandos taip pat galiausiai užsitikrino vietą ketvirtfinalyje – abejos ekipos savo kelyje nugalėjo praeitų metų „IEM Dallas“ čempionus „Cloud9“, taip atimdami iš jų galimybę apginti nugalėtojų titulą.

Nors į atkrintamąsias nepateko nei viena ne Europos komanda, vis dėlto į areną susirinko daugybė CS:GO fanų. Sirgalius sukaustė įspūdingi ketvirtfinaliai, po kurių į pusfinalį žengė buvusi Aurimo „Bymas“ Pipiro komanda „MOUZ“, įveikę „Astralis“, ir „FaZe“, kurie nugalėjo „G2“. Nors analitikai ir ekspertai prognozavo „FaZe“ ir „Heroic“ finalą, abejos šios ekipos nepateisino vilčių ir pralaimėjo pusfinalius atitinkamai „ENCE“ ir „MOUZ“.

Galiausiai finalinėje kovoje „ENCE“, kurie ir pernai buvo pasiekę šią stadiją, tačiau paleido iš savo rankų titulą, gan greitai susitvarkė su „MOUZ“ 2-0 („mirage“ 16-9, „nuke“ 16-10) ir triumfavo prieš amerikiečių, CS:GO fanų minią. Nugalėtojai gavo 100 tūkstančių JAV dolerių čekį, o jų žaidėjas Alvaro „SunPayus“ Garcia buvo išrinktas naudingiausiu turnyro žaidėju.

HLTV nuotrauka/„SunPayus“ su MVP medaliu
HLTV nuotrauka/„SunPayus“ su MVP medaliu

Sekantis „Intel Extreme Masters“ turo etapas – prestižinis „IEM Cologne“, į kurį „ENCE“ gavo automatinį pakvietimą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius