Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Italijos futbolo federacijos ir LFF atstovai dalinosi patirtimi esporto vystymo srityje

Kovo mėnesį, LFF Esporto vystymo vadovas Edgaras Abromavičius lankėsi Italijos futbolo federacijos būstinėje Romoje ir susitiko su organizacijos vadovu Giovanni Sacripante.
Edgaras Abromavičius ir Giovanni Sacripante. Asmeninio archyvo nuotrauka.
Edgaras Abromavičius ir Giovanni Sacripante. Asmeninio archyvo nuotrauka.

Šis vizitas buvo Kazimiero Simonavičiaus universiteto (KSU) ir Lietuvos futbolo federacijos bendradarbiavimo rezultatas, siekiant įgauti žinių ir patirties esporto vadybos srityje.

Italijos futbolo federacijos vystomą esporto verslo sritis – viena sparčiausiai augančių tarp visų FIFA narių. Šiuo metu organizacija skiria ypač didelį dėmesį ne vien nacionalinei esporto rinktinei, bet ir elektroninio sporto masiškumui mokyklose. Italijos futbolo federacija yra viena iš asociacijų, kuri yra pasiekusi aukščiausius esporto rodiklius socialinėje ir skaitmeninėje medijoje. Giovanni Sacripante pasidalino savo įžvalgomis ir patirtimi, kuri susijusi su elektroninio sporto komercija ir vystymo ypatumais skirtingose šalies regionuose.

123RF.com nuotr./Roma, Italija
123RF.com nuotr./Roma, Italija

„Italijos rinka yra viena didžiausių ir sparčiausiai augančių futbolo esporto rinkų Europoje. Nesenai pradėjome dirbti su Lietuvos futbolo klubais ir siekiame kartu su LFF padėti organizacijoms patekti į globalią rinką per esportą. Taip pat, didelį dėmesį skiriame edukacijai dirbant su įvairiais universitetas tarp kurių yra ir KSU, ruošiant būsimus esporto specialistus klubams ir kitoms futbolo organizacijoms. Įgauta patirtis Italijos futbolo federacijoje suteikė gerosios vadybos praktikos, kuri greitu metu bus panaudota klubų vystymo procese ir tobulinant esporto valdymo programą Esporto A lygoje, bei organizuojant rinktinės pasirodymus FIFA eNations turnyre.“,- teigė Edgaras Abromavičius.

LFF nuotr./Lietuvos rinktinėė PES 2021 žaidime
LFF nuotr./Lietuvos rinktinėė PES 2021 žaidime

Primename, kad Lietuvos esporto rinktinė baigė „Play-in“ etapą ir šiuo metu ruošiasi kvalfikacijai į atkrintamąsias, kurios vyks balandžio 14-16 dienomis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Užsisakykite 15min naujienlaiškius