Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

„jL“ su „NAVI“ paskutinę akimirką krito „IEM Cologne“ grupių etape

„Intel Extreme Masters Cologne“ tęsiasi ir šįkart komandos baigė pasirodymus grupių etape, kuriame išvydome ir lietuvišką akcentą – „Natus Vincere“ spalvas gynė Justinas „jL“ Lekavičius.
Justinas Lekavičius
Justinas Lekavičius / HLTV nuotr.

Startas Ukrainos espoto organizacijos CS:GO komandai nebuvo sėkmingas – nors į mačą su „MOUZ“ Justino ekipa žengė kaip favoritė, vis dėlto „pelytės“ gan lengvai susitvarkė su „IEM Cologne“ debiutuojančiais naujos sudėties „NAVI“. „jL“ buvo rezultatyviausias savo ekipoje, tačiau to nepakako pasiekti pergalę.

Nukritę į apatinį B grupės krepšelį „NAVI“ iškart turėjo grumtis dėl išlikimo turnyre. Pirmuoju varžovu tapo „OG“ penketukas, kuriuos „jL“ ekipa po gan atkaklios kovos nugalėjo 2-1. Vėliau „NAVI“ susitiko su „FaZe Clan“, su kuriais praėjusiais metais Kelne teko kautis šio turnyro finale. Pasikeitusios sudėties „NAVI“ iš dalies atsirevanšavo už pralaimėjimą praeitais metais, sutriuškinę savo varžovus pirmajame žemėlapyje ir antrajame, po pratęsimo, sutvarkę reikalus iki galo. Komandai liko paskutinis žingsnis iki „IEM Cologne“ atkrintamųjų ir čia jų laukė danų „Astralis“ išbandymas.

Visgi „Lanxess“ arenos tribūnų „jL“ kartu su „Natus Vincere“ kol kas neišvys. Pirmasis žemėlapis „ancient“ užtruko ilgiau nei manyta – komandos gan ilgokai aiškinosi santykius ir tam prireikė net pratęsimo. Galiausiai „Astralis“ paliko serverį pakelta galva. „NAVI“ sugrąžino lygybę serijoje, gan lengvai laimėdami „nuke“. Viskas susiėjo į paskutinį žemėlapį „overpass“, kuriame sužibėjo jaunosios „Astralis“ žvaigždės Christiano „Buzz“ Anderseno žvaigždė. Puikiai žaidęs danas paklojo pamatus savo komandos pergalei ir pasiuntė „NAVI“ namo.

Justinas „jL“ Lekavičius statistiškai komandoje pasirodė maždaug per viduriuką, atsilikdamas nuo ekipos žvaigždės Oleksandro „s1mple“ Kostylievo ir senbuvio Valeriy „b1t“ Vakhouskyio.

HLTV nuotr./„s1mple“
HLTV nuotr./„s1mple“

„IEM Cologne“ atkrintamosios prasideda jau šį penktadienį ir į pilnutėlę „Lanxess“ areną rinksis žiūrovai iš viso pasaulio stebėti 6 stipriausių CS:GO komandų kovų. Į ketvirtfinalį prasibrovė minėtieji „Astralis“, čia išvysime Danijos derbį, mat jų varžovais bus „Heroic“. Antrajame ketvirtfinalyje susitiks praėjusio Pasaulio čempionato „Blast.tv Paris Major“ nugalėtojai „Vitality“ su atsinaujinusiais „Cloud9“. Pusfinaliuose jų jau laukia „G2“ ir „ENCE“ penketukai.

Pirmąją vietą užimsianti ekipa bus apdovanota 400-ies tūkstančių JAV dolerių prizu, o visas prizinis fondas turnyre – net 1 milijonas dolerių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius