Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

„KeSPA Cup 2019“ pažymėta naujai atgijusios „Afreeca Freecs“ komandos dominacija

Šiais metais įvyko jau penktasis kasmetinis Korėjos esporto asociacijos turnyras „KeSPA CUP 2019“, kurio metu vaikinuoti naujai atgimusios „Afreeca Freecs“ ekipos žaidėjai. Viso turnyro naudingausiu žaidėju pripažintas viršutinės pozicijos žaidėjas Kim „Kiin“ Gi-in. Komandos kovojo dėl 121 tūkst. eurų prizinio fondo.
„KeSPA Cup 2019“ turnyro trofėjus
„KeSPA Cup 2019“ turnyro trofėjus / „Twitter“ nuotr.

Penkerius metus iš eilės „KeSPA“ rengia aukšto kalibro turnyrus, kurie būna kaip artėjančios Korėjos profesionalų lygos – LCK – įžanga. Šiais metais komandos kovojo dėl įsteigto 158 tūkst. korėjos vonų (apie 121 tūkst. eurų) piniginio prizo.

Prasidėjus pusfinaliams išryškėjo dvi favoritės – „SANDBOX gaming“ ir „Afreeca Freecs“. „SANDBOX gaming“ rezultatu 3-1 įveikė praėjusių metų karalius „T1“ (buvę „SK Telecom T1“) su pasaulinio lygio esporto žvaigžde Lee „Faker“ Sang-hyeok. Tuo tarpu „Afreeca Freecs“ sutriuškino „DragonX“ komandą rezultatu 3-0. Šiuose žaidimuose pasižymėjo viršutinėje pozicijoje žaidžiantis Kim „Kiin“ Gi-in. Po nuostabių pasirodymų žaidžiant su „carry“ tipo čempionais jis padėjo užtikrinti savo komandai vietą finale.

Finale susikovė jau minėtos „SANDBOX gaming“ ir „Afreeca Freecs“ ekipos. Prieš finalo seriją atrodė, kad komandos kibs viena kitai į atlapus, tačiau jau pirmame žaidime „Afreeca Freecs“ sutraiškė savo varžovus ir laimėjo per 23 minutes. Antrajame žaidime situacija nebuvo tokia tragiška, tačiau „SANDBOX gaming“ ekipos žaidėjai vis atsilikdavo keliais žingsniais nuo varžovų ir nerado būdų pralaužti puikią „Afreeca Freecs“ koordinaciją. Trečiajame žaidime vėl išvydome Kim „Kiin“ Gi-in šou – po jo žvėriškai gero pasirodymo rezultatu 3-0 pergalę iškovojo „Afreeca Freecs“.

Vienareikšmiškai viso turnyro geriausiu žaidėju buvo pripažintas Kim „Kiin“ Gi-in.

Įdomu tai, kad abi finalo komandos neatstovavo Korėjos vykusiame pasaulio čempionate. Po šio pasirodymo tikėtina, kad išvysime naujų komandų, kovosiančių dėl aukščiausių pozicijų Korėjos profesionalų lygoje.

Turnyre galėjo dalyvauti komandos iš Korėjos profesionalų lygos LCK, „Challengers Korea“ ir „KeG Championship“. 20 komandų rungėsi eliminacijos tipo turnyrinėje lentelėje, žaidimai buvo žaidžiami iki dviejų pergalių iki pusfinalių ir finalų, kuriuose komandos kovėsi jau iki trijų pergalių.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius