Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kinijai įvedus griežtus kompiuterinių žaidimų ribojimus, esporto organizacijos masiškai atleidinėja nepilnamečius

Vos šią savaitę Kinijos vyriausybės priimtas nutarimas praktiškai atriboti jaunesnius nei 18 metų asmenis nuo kompiuterinių žaidimų jau spėja kurti neigiamas implikacijas šalies esporto scenai.

Pirmadienio vakarą užsienio žiniasklaidoje pasipylė pranešimai, jog Kinijos vyriausybės kontroliuojama Nacionalinė žiniasklaidos ir publikacijų administracija (NPPA), reguliuojanti ir kompiuterinius žaidimus, antradienį pristatė naujus kompiuterinių žaidimų ribojimus, kurie nuo 2019 metų šalyje ir taip buvo itin griežti.

Ankstesnės nuostatos nepilnamečiams leido kompiuteriniams žaidimams skirti 90 minučių per dieną ir 3 valandas atostogų metu.

Pristačius naujus ribojimus, jauniesiems Kinijos žaidėjams bus praktiškai uždrausta žaisti internete, kadangi nuo šiol jie tuo mėgautis galės tik savaitgaliais ir tik po valandą per dieną. Pasak naujų taisyklių, jie tą daryti galės tarp 8 ir 9 valandų vakaro ir iš viso tik tris valandas per savaitę.

Pasirodžius naujiems Kinijos vyriausybės planams, iškart tapo aišku, jog šie sprendimai turės neigiamų pasekmių ir esporto scenai. Šie nuogąstavimai pasitvirtino nepraėjus nė keturioms dienoms.

Ketvirtadienio vakarą pasirodė pirmieji pranešimai, jog stipriausios Kinijos „League of Legends“ lygos LPL ir LDL pradėjo masiškai atleidinėti nepilnamečius, kadangi ne daugiau nei tris valandas treniruotėms per savaitę skirsiantys žaidėjai tiesiog nepajėgs konkuruoti su kitų šalių profesionalais.

Pranešama, kad iš šių dviejų lygų rugsėjo 2 dieną jau buvo paleistas 31 žaidėjas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Reklama
28 metai su „Teleloto“ – kas lieka už kadro?
Reklama
Pasiskiepyti – į vaistinę: ateina per pietų pertrauką, kartu atsiveda ir šeimos narius
Užsisakykite 15min naujienlaiškius