Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Kokia vaizdo plokštė yra populiariausia?

„Steam“ neseniai paskelbė apklausos rezultatus, kurie parodo, kokia kompiuterinė įranga yra populiariausia. 2022 m. vasario mėnesio apklausos rezultatai rodo, kad „Nvidia“ dominuoja populiariausių GPU sąraše.
Vaizdo plokštė
Vaizdo plokštė

„Nvidia Geforce GTX 1060“ vėl tapo populiariausia vaizdo plokšte, nors šis modelis yra jau šešerių metų senumo. Panašu, kad daugelis žmonių tiesiog nėra suinteresuoti išleisti daug pinigų atnaujinimui, ypač jei jie žaidžia tokius žaidimus, kurie nereikalauja geriausios kompiuterinės įrangos.

"Kilobaitas" nuotr./"GTX 1060"
"Kilobaitas" nuotr./"GTX 1060"

„GTX 1060“ buvo išleista 2016 m. rugpjūčio mėn. bei kainavo 249 USD. Ši vaizdo plokštė sugeba patikimai pasitarnauti ir šių dienų kompiuterinių žaidimų rinkoje. Tiesa, žaisdami naujausius žaidimus turėsite kiek sumažinti vaizdo kokybę, bet jei žaidžiate senesnius žaidimus kaip „League of Legends“ ar „CS:GO“, ši vaizdo plokštė veiks be priekaištų.

Apklausa rodo, kad rinkoje vyrauja didelė pradinio lygio (entry-level) bei vidutinio lygio vaizdų plokščių paklausa. „Nvidia“ xx50 ir xx60 serijų plokštės užima visas aukščiausias pozicijas. Tai reiškia, kad dabartinės naujesnių vaizdo plokščių kainos daugeliui žmonių nesuteikia paskatų atsinaujinti savo įrangą.

Tuo tarpu „AMD“ dar reikės ypač pasistengti, siekiant pasivyti savo konkurentus „Nvidia“ - populiariausia „AMD“ vaizdo plokštė, „Radeon RX 580“ atsiduria vos septynioliktoje sąrašo pozicijoje.

Jeigu Jūs svarstote atsinaujinti savo vaizdo plokštę ar investuoti į „GTX 1060“, siūlome apsilankyti „Topo centre“, kuriame rasite geriausius pasiūlymus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius