Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Koronaviruso pasėkmės: esportas ruošiasi galingam proveržiui

COVID-19 keliami iššūkiai įvairiose rinkose juntami visame pasaulyje. Dėl tokio mąsto pandemijos nukentės ne vienas verslas, tad esporto tyrimų kompanija “Newzoo” šiek tiek keičia savo spėjimą kokio dydžio esporto industrija bus 2020 ir 2023 metais.
Esports
Esports

„Newzoo“ teigia, kad globalinė esporto rinka šiemet sugeneruos 1059,3 mln. dolerių. Pasikeitimas nėra drąstiškas, nes ankstesniame tyrime (atliktame prieš globalinę pandemiją) buvo numatytos 1100,1 mln. dolerių pajamos.

Įdomu tai, kad per trumpą laikotarpį esporto rinka susitrauks, „Newzoo“ pakoregavo ilgalaikę esporto rinkos augimo skalę. Nors šiemet skaičiai sumažinti, tačiau 2023 m. esporto industrija sieks 1598,72 mln. dolerių (ankstesniame tyrime buvo numatyta 1556,7 mln. dolerių).

„Newzoo“ paaiškino, kad dėl radikaliai pakitusios pasaulio situacijos, jiems teko peržvelgti savo tyrimą ir naujai įvertinti esamą padėtį. Dėl pandemijos įvairūs esporto renginiai buvo atšaukti, nukelti ar perkelti į internetinę erdvę: „Overwatch League“, „Call of Duty League“ ir „League of Legends“ profesionalų lygos ir dauguma kitų.

Tyrimos buvo pakeistas ne dėl esporto rinkos poreikio ar pasiūlos sumažėjimo.

Įvairios atributikos ir bilietų įsigyjimas, išskirtinės medijos teisės ir rėmimai bus paveikti koronaviruso. Sumažėjus daugumos kompanijų gaunamoms pajamoms, kartu mažėja rėmimo, reklamos kaštai, marketingo biudžetai yra karpomi - pramogų industrija išgyvena krizę.

Kita vertus, dėl susiklosčiusios situacijos plečiasi gyvų transliacijų rinka. Dėl globalinio karantino ir izoliacijos vis daugiau žmonių įsijungia žaidimų transliacijas „Twitch“, „Youtube“ ir „Mixer“ platformose. Šiemet šis sektorius surinks beveik 10% daugiau lėšų nei planuota. „Newzoo“ atnaujintame tyrime numatyta 19,9 mln. dolerių suma (prieš pandemiją buvo išskirta 18,2 mln. dolerių).

„Newzoo“ taip pat teigė, kad esporto industrija gali būti paveikta dar stipriau, viskas priklausys nuo to, kiek laiko truks COVID-19 pandemija, dėl kurios negali vykti renginiai. Jeigu pandemija tęsis ilgiau nei planuojama, tikėtina, kad bus padarytas naujas tyrimas, kuris patikslins esamą esporto rinkos situaciją.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius