Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Lietuvių „Timechasers“ skambina pavojaus varpais – esame ant skilimo slenksčio

Jau trečius metus veikianti Lietuviška elektroninio sporto organizacija „Timechasers“ skelbia liūdnas prognozes. Paskutiniu metu tik į CS:GO žaidimą fokusuojanti jėgas komanda, susiduria ne tik su vidinėmis finansinėmis problemomis, tačiau ir išorinėmis kaip „Valorant“ žaidimo atėjimas į rinką.
„Timechasers“
„Timechasers“ / „Besl.pro“ video kadras

Šiuo metu „Timechasers“ demonstruoja aukšto lygio žaidimą – jau pasiektas „ESEA“ Europos Main divizijos reguliaraus sezono rekordas – 11 pergalių ir 5 pralaimėjimai, lentelėje 12 vieta iš 119 komandų. „HLTV“ lietuvių penketuką reitinguoja 128 vietoje pasaulyje, o „GosuGamers“ – dar aukštesnėje – 93 vietoje pasaulyje, 23 – Rytų Europoje. Kovo 25 dieną prasidedančiose atkrintamosiose, „Timechasers“ turi kaip niekad realią galimybę pakilti į „Advanced“ diviziją, kas pralaužtų labai daug ledų artėjant prie aukščiausio lygio komandų. Taip pat, šio mėnesio pradžioje buvo laimėtos 2 Baltijos šalių taurės ir dar kartą įrodyta, kas yra stipriausi Baltijos regione.

Tačiau su tokiais rezultatais Lietuvos organizacijai atsirado dar daugiau problemų – konkuruoti prieš tokio lygio komandas reikia didelių investicijų, kurių tiesiog nėra. Daugelis dabartinių varžovų turi savo analitikus bei trenerį, o žaidžiant akivaizdžiai matosi, kad yra pasiruošta prieš „Timechasers“ turimas taktikas. Tuo tarpu lietuvių žaidėjai, derindami laiką su studijomis bei darbais, sugeba kurti naujas strategijas ir ruoštis artėjantiems mačams turint visiškai simbolinį atlygį. Net patekus į „Advanced“ diviziją, lietuvius gali lengvai persivilioti užsienio organizacijos, kas yra standartinė praktika – tai priežastis kodėl neturime pilnos lietuvių organizacijos aukštame lygyje.

Kita sunkumų priežastis – „Valorant“ žaidimo atėjimas į rinką. „Riot Games“ kūrinys, konkuruojantis su CS:GO, tikrai daro įtaką Lietuvos esporto scenai. Garsus vardai CS:GO scenoje kaip „ceNder“, „Carcass“ ar „nukkye“ perėję į „Valorant “ žaidimą užsitikrino vietas vienose stipriausių Europos organizacijų. Matant tokius pavyzdžius – daug metų praleidę CS:GO scenoje žaidėjai, jau linksta į „Valorant“ pusę, nes ten scena dar apytuštė, todėl yra lengviau pasiekti aukštą lygį. Dėl to Lietuvai ima trūkti naujų talentų ar patyrusių žaidėjų – jei „Timechasers“ neišlaikys dabartinių žaidėjų, paprasčiausiai nebus kuo užpildyti paliktas tuščias vietas.

Trečioji priežastis – Baltijos regionui neskiriamas dėmesys iš didžiųjų organizatorių kaip „ESL“ ar „Blast“. Gyvenant Lietuvoje atkrenta daug lygų bei turnyrų, kuriuose gali būti pastebėtas, pritraukti rėmėjų ir žaisti su aukštesnio lygio komandomis. Vakarų Europoje dauguma šalių arba regionai turi savas kvalifikacijas į aukščiausias lygas ir dažnai pastebima, kaip patekusios komandos buvo sutriuškintos pačių lietuvių penketuko „ESEA“ ar kitoje lygoje. Norint gauti papildomus kvietimus būnant iš Lietuvos ar kitos Baltijos valstybės – privalu patekti į „Advanced“ diviziją ir ten demonstruoti gerus rezultatus.

„Timechasers yra arti lūžio taško. Šis persilaužymas gali būti dvejopas. Pozityvus persilaužymas lydėtų Lietuvos organizaciją bei mūsų šalies vardą į neregėtas, vis sparčiau augančios esporto industrijos aukštumas. Negatyvus lūžis lemtų sustojimą puikioje kelionėje, kuomet siekiamas tikslas būtų prie pat. Norint įgyvendinti pozityvų persilaužymo scenarijų yra reikalinga bendruomenės pagalba. Tik bendruomeniškomis pastangomis galime garsinti savo šalį kitokiais, gal kai kuriems neįprastais, bet tikrai ne ką mažiau garbingais tarptautiniais mastais.“ – apie situaciją kalbėjo Esporto komentatorius Laisvūnas Čekavičius.

„Atėjo laikas, kai išsilaikyti patiems tampa tiesiog nebeįmanoma. Pasiektas lygis reikalauja didelių investicijų į žaidėjus, nes konkuruojame tiek su Europos žinomais klubais, tiek su kitais žaidimais turinčiais naujų perspektyvų kaip „Valorant“. Turime mėnesį laiko iki šio sezono galo, o per atkrintamąsias galime ir pasiekti aukščiausią savo pasiekimą – pakilti į „ESEA“ Advanced diviziją, o tai reikštų kvietimus į vienus didesnių Europos turnyrų ir įvairias lygas. Kodėl tai taip svarbu? Lietuva ir visos Baltijos šalys neturi regioninių kvalifikacijų į tokius kaip „ESL Pro League“, „Blast premier“ ar kitas lygas, kurių priziniai fondai prasideda penkiaženklėmis sumomis. Tuo tarpu matome, kaip komandos, kurias dažnai įveikiame, turi galimybę varžytis ir tobulėti su didžiaisiais Europos vardais, o mes galime nebent žiūrėti tas transliacijas. Ir net nesvarbu ar patenkame į „Advanced“ diviziją ar liekame „Main“ šį sezoną – Lietuva neturi pakankamai žaidėjų tokio aukšto lygio, kad būtų įmanoma išlaikyti šias vietas. Jei prarastume ką turime dabar, būtų praktiškai neįmanoma suburti naują komandą, kuri galėtų varžytis dabartiniame lygyje. Jei tuo pačiu patenkame į „Advanced“ diviziją – privalome samdyti trenerį iš užsienio. Viskas reikalauja finansavimo, kurio tiesiog neturime.“ – padėtį komentavo „Timechasers“ vadovas Julius Parnavas.

Todėl kreipiamės į Jus, mūsų fanai – Lietuvos CS:GO esporto ateitis yra tik Jūsų rankose. Sukūrėme „Contribee“ paskyrą, kur galite prisidėti prie mūsų veiklos paremdami pasirinkta suma. Nuorodoje yra pilnai parašyta kur ir kaip keliaus visa surinkta suma. Dėkojame viso „Timechasers“ kolektyvo vardu ir pažadame – darysime viską, kad atvestume Lietuvą į „Advanced“ diviziją! Paremti galite čia. Artimiausi „ESEA“ atkrintamųjų susitikimai – Kovo 25 ir 28 dienomis, tiesioginės transliacijos vyks 21:30 (preliminariai) „Timechasers“ ir „Esports Namai“ Facebook paskyrose.

Timechasers CS:GO sudėtis:

Ovidijus „Sidivo“ Miliauskas

Tomas „prochas“ Prochorenko

Ąžuolas „AwwEzz“ Misevičius

Marijus „SlokkerR“ Jazbutis

Povilas „myth“ Jankus

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
Užsisakykite 15min naujienlaiškius