-50% metinei prenumeratai. Velykų dovana!
Prenumeruoti

Lietuvos krepšinis žengia į virtualią erdvę: „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“ sužaidė parodomąsias rungtynes

Viso pasaulio sportą sukausčius sąstingiui, sporto organizacijos vis aktyviau atsigręžia į elektroninį sportą – pirmuosius didelius žingsnius į virtualią krepšinio erdvę deda ir Lietuvos krepšinio klubai.
Draugiškos „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ „NBA 2K20“ rungtynės
Draugiškos „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ „NBA 2K20“ rungtynės / GRIND Esports nuotr.

Ketvirtadienio vakarą santykius „NBA 2K“ vaizdo žaidimo platformoje aiškinosi Klaipėdos „Neptūno“ ir Panevėžio „Lietkabelio“ esporto komandos.

Komandos sužaidė du draugiškus susitikimus, o pergales abu kartus iškovojo klaipėdiečiai: „Neptūnas“ pirmąjį mačą laimėjo per pratęsimą 65:57, o antrajame triumfavo gerokai užtikrinčiau – 58:40.

GRIND Esports nuotr./Draugiškos „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ „NBA 2K20“ rungtynės
GRIND Esports nuotr./Draugiškos „Lietkabelio“ ir „Neptūno“ „NBA 2K20“ rungtynės

Parodomąsias rungtynes organizavo esporto agentūra „GRIND Esports“.

„Prieš „Neptūno“ žaidėjus esame žaidę jau ne vieną kartą, vieni kitus gerai pažįstame. Mačo metu mūsų komandoje jautėsi susikaustymas, o varžovai tuo gerai pasinaudojo ir sužaidė puikiai“, – po mačo sakė „Lietkabelio“ kapitonas Donatas Pocius.

„Džiugu, kad rungtynes gyvai stebėjo apie 400 žiūrovų, o vėliau peržiūrų skaičius pasiekė ir kelis tūkstančius. Tai yra labai nebloga pradžia. Labai laukiame „GRIND Esport“ lygos pradžios, kuomet prasidės tikrosios kovos“, – pridūrė D. Pocius.

VIDEO: BC Neptunas Klaipeda vs BC Lietkabelis Panevezys

Jau greitai tokių akistatų bus galima išvysti gerokai dažniau. „GRIND Esports“ deda pamatus esporto plėtrai Lietuvoje bei bendradarbiaujant su dideliu būriu šalies krepšinio klubų organizuoja oficialų čempionatą.

„Džiaugemės, kad „Neptūnas“ ir „Lietkabelis“ greitai suregavo į esamą pasaulinę situaciją ir prisijungė prie esporto plėtojimo. Šios rungtynės parodė, kad esportas yra viena iš kylančių pramogų industrijos sričių ir puikus komunikacijos kanalas jau dabar“, – sakė „GRIND Esports“ vykdantysis vadovas Simonas Radzevičius.

„Tikimės, kad ir kiti profesionalūs sporto klubai įsilies į šį skaitmeninį sportą ir pasibaigus viruso pandemijai turės puikią alternatyvą vaizdo žaidimų industrijoje“, – pridūrė S. Radzevičius.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Įsirenkite šildymą oras–vanduo ir gaukite kompensaciją net iki 70 proc.
Reklama
Kas svarbu įrengiant biurą: keturios interjero dizaino tendencijos
Reklama
Pavasario savaitgaliams ar atostogoms – laikas pajūryje: ne tik pailsėsite, bet ir sustiprinsite sveikatą
Reklama
Norintiems investuoti į NT projektų plėtrą – kaip išsirinkti projektą pagal paskirtį?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius