Laisvas žodis nereiškia palaidas.  Prenumeratai iki - 60%
Išbandyti

Nacionaliniame „Red Bull Campus Clutch“ finale triumfavo „kibersportsmen“

Šį sekmadienį įvyko nacionalinis pasaulinio VALORANT čempionato „Red Bull Campus Clutch“ finalas, užbaigęs kelias savaites vykusias atrankas Lietuvoje. Finale triumfavo KTU atstovaujanti „kibersportsmen“ komanda, kuri ne tik atstovaus Lietuvą kitame varžybų etape, bet ir laimėjo savo universitetui žaidimų kambarį.
„Red Bull Campus Clutch“
„Red Bull Campus Clutch“ / Vytauto Dranginio nuotr.

Nacionaliniame finale jie nesunkiai įveikė kolegas iš to paties universiteto – „Centrum K1“, naujai susibūrusią, tačiau talentingą komandą, kuriai tai buvo pirmasis turnyras. Ir nors šios komandos atstovas „OrBiT“ - žaidžia nuo pat VALORANT beta versijos pasirodymo antrosios dienos, o jos kapitonas tobulino įgūdžius „Bleiz“ ekipoje, „kibersportsmen“ patirtis juos sutriuškino.

Vytauto Dranginio nuotr./„KIBERSPORTSMEN“ komanda
Vytauto Dranginio nuotr./„KIBERSPORTSMEN“ komanda

Ir nenuostabu, mat visi šios komandos atstovai – solidūs ir aktyvūs žaidėjai: „Boo“ žaidžia 16-ą vietą VALORANT vertinimuose užimančioje „Giants Gaming“ ekipoje, „Destrian“ yra 24-ą vietą šiame reitinge užimančios komandos „Honk“ narys, komandos kapitonas „L0udly“ žaidžia nuo pat beta versijos pristatymo, o „teddy“ yra puikiai žinomas turnyrų dalyvis, turintis nemažai pasekėjų „Twitch“ bendruomenėje.

Tad nors „Centrum K1” ir turėjo vilčių, jau pirmojo raundo pradžioje visos jos buvo sumaltos į miltus. „Kibersportsmen“ nariai pasirinko agresyvius agentus, kurie yra pritaikyti puolimui, ir nuo pirmų minučių pradėjo spurtą, kuris niekada nesibaigė – komanda žaidė greitai ir efektyviai. Tiesa, antro mačo pradžioje „Centrum K“ pavyko išmušti pirmus du raundus, bet tuo viskas ir baigėsi – kibernetiniai sportininkai juos įveikė rezultatu 13:2.

„Red Bull Campus Clutch“
„Red Bull Campus Clutch“

Taip „Kibersportsmen“ iškovojo ne tik kelialapį į birželio 5-6 dienomis vyksiantį „Red Bull Campus Clutch Knockout Stage“, bet ir žaidimų kambarį savo universitetui. Smagus faktas – tuo kambariu galės pasimėgauti ir tame pačiame KTU studijuojantys „Centrum K1” nariai.

Vytauto Dranginio nuotr./Rokas „PERKUN4S“ Lukošaitis ir Robertas „Carcass“ Mikuckis
Vytauto Dranginio nuotr./Rokas „PERKUN4S“ Lukošaitis ir Robertas „Carcass“ Mikuckis

Turnyrą žiūrovams komentavo Robertas „Carcass“ Mikuckis, „Red Bull“ remiamos komandos „Wave“ narys, ir Rokas Lukošaitis, dažnas žaidimų komentatorius ir atpažįstamas bendruomenės narys.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Reklama
Benediktas Vanagas: stipriai išprakaitavus geriant vien vandenį kenčia kūno produktyvumas – trūksta energijos, sunku susikoncentruoti, darai klaidas
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Užsisakykite 15min naujienlaiškius