Iki -60% prenumeratai. Išskirtinis gegužės pasiūlymas.
Išbandyti

Turėsime naują čempioną – tragiškai atrodę „FaZe“ iškrito iš „IEM Rio Major“

„Intel Extreme Masters Rio Major 2022“ įgauną pagreitį, o čempionato kulminacija nenumaldomai artėja – šiuo metu į pabaigą eina „legends“ etapas. Čia užfiksuotas bene didžiausias pirmenybių siurprizas – praėjusio „PGL Major Antwerp 2022“ čempionai „FaZe“ pralaimėjo visus tris savo mačus ir pasitraukė iš tolimesnės kovos dėl 1,25 milijono JAV dolerių prizinio fondo.
„IEM Rio Major“
„IEM Rio Major“ / "Dot Esports" nuotr.

Pirmajame savo mače esto „ropz“ ir latvio „broky“ ekipa po atkaklios kovos nusileido rusams „Cloud9“ (14-16 „overpass“). Galbūt tai galima buvo nurašyti prastam turnyro startui, mat „FaZe“ į čempionatą įsiliejo tik nuo „legends“ stadijos, o „Cloud9“ jau buvo žaidę „challenger“ etape. Tačiau tragiška „FaZe“ forma pasimatė jau antrajame mače, kur triuškinančiai 6-16 buvo pralaimėta „Vitality“ penketukui bene stipriausiame „FaZe“ žemėlapyje „inferno“.

„FaZe“ žaidėjas „rain“ po pralaimėjimo/ESL nuotr.
„FaZe“ žaidėjas „rain“ po pralaimėjimo/ESL nuotr.

Nors startavę 0-2, vis dėlto dauguma ekspertų ir analitikų vertino „FaZe“ šansus patekti į atkrintamąsias teigiamai. Tam, kad pradėti išsikapstyti jiems reikėjo nugalėti „Bad News Eagles“ iš Kosovo, kurie buvo laikomi viso „legends“ etapo vieni autsaiderių ir taip pat buvo pralaimėję dukart iš eilės. Tačiau net trijų žemėlapių mače „FaZe“ sugebėjo laimėti vos vieną ir po šio mačo didžiausią „Major“ sensaciją pateikę Kosovo žaidėjai šokinėjo iš džiaugsmo ir sunkiai tramdė ašaras.

Tuo tarpu puikią formą „legends“ etape pademonstravo vietos fanų numylėtiniai, brazilai „FURIA“. Sirgaliai, atrodo, tikrai yra šeštas šios ekipos žaidėjas, įspūdingai palaikantys savo dievukus ir kurtinančiu triukšmu pasitinkantys jų varžovus. Be pralaimėjimų žengę „FURIA“ savo kelyje nušlavė „ENCE“, „Spirit“ ir „BIG“ kolektyvus bei padovanojo šventę savo fanams. Jie, kartu su prieš tai minėtais rusais „Cloud9“, pirmieji užsitikrino vietas atkrintamųjų etape, kuris vyks Rio de Žaneiro „Jeunesse“ arenoje, talpinančioje 18 tūkstančių žiūrovų.

Nepatyrę pergalės skonio iš „IEM Rio Major“ krito ir kitas CS:GO grandas – „Ninjas in Pyjamas“ iš Švedijos. Nusileidę „Fnatic“, „Outsiders“ ir „Sprout“ Skandinavijos žaidėjai keliauja namo. Lagaminus šiuo metu kraunasi ir jau minėti „Bad News Eagles“, sukūrę stebuklą prieš pasaulio numerį 1 „FaZe“, Kosovo penketukas sėkmės pratęsti nebesugebėjo ir gan smarkiai pralaimėjo taip pat stringančiai „Natus Vincere“ komandai.

Paskutinieji kelialapiai į atkrintamųjų stadiją bus išdalinti antradienio naktį. Šiuo metu visos komandos žaidžia jau tik iki dviejų žemėlapių pergalės (best-of-3) ir čia dar vis laikosi tokie garsūs vardai kaip „Team Liquid“, „Heroic“ „MOUZ“ bei kiti.

ESL nuotr./„FURIA“ prieš fanus
ESL nuotr./„FURIA“ prieš fanus

Atkrintamosios startuos jau ketvirtadienio vakarą ir pasibaigs penktadienį. Šeštadienį išvysime abu pusfinalius, na o didysis finalas, po kurio ir paaiškės „Intel Extreme Masters Rio Major“ čempionas, įvyks sekmadienį, 20:00 Lietuvos laiku.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius