Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Virtualūs naktiniai klubai uzurpuoja vaikams skirtą žaidimą „Roblox“

Tarp vaikų itin populiarus „Roblox“ yra kompiuterinis žaidimas, suteikiantis nepilnamečiams platformą bendrauti tarpusavyje kaip neįprastiems personažams.
Virtualus naktinis klubas „Roblox“ žaidime
Virtualus naktinis klubas „Roblox“ žaidime / „Twitter“ nuotr.

Tačiau pastaruoju metu į „Roblox“ veržiasi ir kur kas problematiškesnė bendruomenė – virtualių striptizo klubų, kur kompiuteriniai personažai renkasi skatini nešvarių priežasčių.

Ši kontroversija tęsiasi jau kelis mėnesius, nepaisant kūrėjų pastangų pašalinti naktinius vakarėlius iš „Roblox“ žaidimo.

Dažniausiai nuorodos į tokius klubus plinta tokiuose socialiniuose tinkluose kaip „TikTok“ ar „Discord“, t. y. už „Roblox“ kūrėjų jurisdikcijos ribų. Dažniausiai tokiems „kambariams“ suteikiami nežalingi pavadinimai. Be to, jie dažniausiai būna ištrinami per kelias valandas, kad jų nepastebėtų žaidimo moderatoriai.

Tokiuose klubuose stipriai pikseliuoti veikėjai imituoja nešvarius šokius ir netgi lytinius santykius. Tokie precedentai vaikų tėvams pradėjo kelti saugumo klausimų „Roblox“, kuris visai neseniai prisijungė prie Niujorko akcijų biržos.

„Roblox“ žaidimo naktinis klubas
„Roblox“ žaidimo naktinis klubas

Tai jau ne pirmas kartas, kuomet „Roblox“ žaidimą uzurpuoja nelaukiamos grupės – 2019 metais žaidimą vienu metu užplūdo už neonacionaliszmą ir rasizmą pasisakančios bendruomenės.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Reklama
„Daktare, man pašalino tulžies pūslę, tačiau aš nesijaučiu gerai...“
„TOPsport A lygos tribūna“: „Panevėžio“ krizė, karštosios kėdės ir prezidentas svečiuose
Reklama
Ekspertės: moterų investavimo rezultatai – geresni, ko reikėtų pasimokyti vyrams
Užsisakykite 15min naujienlaiškius