Metinė prenumerata vos už 7,99 Eur. 15-tos dienos proga!
Prenumeruoti

Žaidimų kultūra pasiekė ir „Grammy“ sceną – įvesta unikali kategorija

„Grammy“ apdovanojimai, laikomi vienais prestižiškiausių muzikos apdovanojimų pasaulyje, įvedė naują kategoriją, skirtą tik žaidimams.
65-ųjų „Grammy“ apdovanojimų ceremonija
65-ųjų „Grammy“ apdovanojimų ceremonija / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Naujoji kategorija vadinasi taip – „Geriausias vaizdo žaidimų ir kitos interaktyvios medijos garso takelis“. Prestižinį „Grammy“ apdovanojimą šiais metais pirmą sykį laimėjo Stephanie Economou, „Assassin's Creed Valhalla: Dawn of Ragnarok“ garso takelio kompozitorė.

tephanie Economou su „Grammy“ apdovanojimu
tephanie Economou su „Grammy“ apdovanojimu

Konkurencija buvo nuožmi. Apdovanojimui taip pat buvo nominuoti Austin Wintory už „Aliens: Fireteam Elite“, Bear McCreary už „Call of Duty: Vanguard“, Richard Jacques už „Marvel's Guardians of the Galaxy“ ir Christopher Tin už „Old World“. Iš šių visų pretendentų, „Grammy“ anksčiau yra laimėjęs tik Christopher Tan už „Baba Yetu“ kompoziciją „Civilization 4“ žaidimui. Tai buvo pirmasis vaizdo žaidimui sukurtas muzikos kūrinys, kuris laimėjo „Grammy“ apdovanojimą.

Nors laureatė S. Economou yra patyrusi kompozitorė ir smuikininkė, jos partitūros „Assassin's Creed: Valhalla“ DLC „The Siege of Paris“ ir „Dawn of Ragnarok“ buvo jos pirmieji bandymai vaizdo žaidimų kompozicijoje.

Interviu su „Billboard“ Economou teigė: „Buvau sužavėta, kad galėjau prisidėti prie šio projekto, bet iš tikrųjų, kaip žaidimų bendruomenės nariai pasakytų, esu visiška noobė žaidimų muzikos kompozicijoje. Sunku patikėti, kad galiu varžytis prieš tokius vaizdo žaidimų muzikos milžinus, man yra labai didelė garbė būti paminėta jų tarpe. Visgi aš savęs klausiu, ar esu verta priklausyti šiam būriui? Manau, kad dauguma menininkų tam tikru mastu panašiai jaučiasi, bet esu tikrai pagerbta ir didžiuojuosi šiuo pasiekimu.“

„Dawn of Ragnarok“ garso takelis yra nuožmus, jame dominuoja neofolko ar juodojo metalo muzikos garsai, o dainų vokalistas yra grupės Gorgoroth būgnininkas Einaras Selvikas. Šio ir kitų anksčiau paminėtų žaidimų garso takelius galima rasti YouTube.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
„Lidl“ parduotuvėse – išskirtinės „UEFA EURO 2024“ kortelės: kviečia surinkti visą kolekciją
Reklama
Lauko baldų ekspertas P.Kelbauskis pataria, kaip lengvai įsirengti lauko terasas ir nepermokėti
Reklama
Sutelktinio finansavimo ir tarpusavio skolinimosi platformos – ką reikia žinoti renkantis, kur investuoti
Reklama
Dantų balinimas: kaip pasiekti greitų ir efektyvių rezultatų?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius