Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti

Kad nesusidarytų didžiulės eilės, aistruoliai į arenas kviečiami atvykti likus ne mažiau kaip valandai iki rungtynių

Ruošdamasi didžiausiam Lietuvoje sporto renginiui – 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionatui – bendrovė „Tiketa“ į bilietų patikros sistemą papildomai investuoja 150 tūkst. litų. Šios investicijos skiriamos sklandžiam krepšinio aistruolių patekimui į arenas, kur vyks rungtynės, užtikrinimui.
Lietuvos krepšinio sirgaliai
Lietuvos krepšinio sirgaliai / AFP/„Scanpix“ nuotr.

Bilietų patikrai šešiose arenose, kur vyks Europos vyrų krepšinio čempionato rungtynės, sukurta vieninga kontrolės ir skenavimo sistemos architektūra, įdiegti reikalingi programiniai bei technologiniai sprendimai. Arenose, kur nėra įrengti turniketai, bilietų tikrinimui bus naudojami delniniai kompiuteriai. Tam „Tiketa“ čempionato metu planuoja samdyti daugiau darbuotojų. Arenose taip pat įdiegti lokalūs serveriai, kurie užtikrins sklandų darbą net ir esant ekstremaliems ryšio sutrikimams.

„FIBA bilietų patikrinimo sistemos patikimumui bei aptarnavimo greičiui kelia itin aukštus reikalavimus, nes per palyginus trumpą laiką į arenas turės patekti tūkstančiai krepšinio sirgalių. Todėl bilietų patikros schema turi būti itin efektyvi, užtikrinanti ir griežtą kontrolę, ir sklandžią veiklą“, – sako 2011 m. Europos vyrų krepšinio čempionato Lietuvoje organizacinio komiteto direktorius Mindaugas Špokas.

„Čempionatas vyks 6 Lietuvos miestuose, skirtingose arenose, kuriose skiriasi ir įdiegti bilietų patikros technologiniai sprendimai. Todėl turėjome sukurti vieningą sistemą bei užtikrinti jos autonominę veiklą net ir nenumatytomis aplinkybėmis. Tai leis mums greitai ir saugiai priimti arenų svečius“, – sako oficialaus čempionato bilietų platintojo, bendrovės „Tiketa“ generalinis direktorius Andrius Žiauberis.

Bilietų kontrolės ir skenavimo sistema buvo sėkmingai išbandyta per draugiškas Lietuvos vyrų krepšinio rinktinės rungtynes Klaipėdoje, Kaune ir Panevėžyje bei bus testuojama Vilniuje, kai Lietuvos rinktinė susitiks su Gruzijos komanda. „Sistema, sėkmingai atlaikė ir maksimalų išbandymą, kuris teko Kauno „Žalgirio“ arenos atidarymui, kai į Lietuvos vyrų krepšinio rungtynes su Ispanijos komanda susirinko daugiau nei 15 000 žiūrovų“, – sako A. Žiauberis.

Atsižvelgiant į didžiulį susidomėjimą Europos krepšinio čempionatu, organizatoriai kviečia aistruolius į arenas atvykti anksčiau.

„Jau šiandien į Europos krepšinio čempionato varžybas yra išplatinta virš 100 tūkst. bilietų. Tai yra daugiau nei planuota išplatinti per visą bilietų platinimo laikotarpį, tad daugelio rungtynių metu arenos bus sausakimšos. Kad nesusidarytų didžiulės eilės, kviečiame aistruolius į arenas atvykti likus ne mažiau kaip valandai iki rungtynių“, – sako M. Špokas.

Čempionato organizatoriai dar kartą primena krepšinio aistruoliams, kad šie nepirktų bilietų į „EuroBasket 2011“ iš perpardavinėtojų „juodojoje rinkoje“.

„Niekas negali prisiimti atsakomybės dėl tokių bilietų tikrumo, o su padirbtais bilietais į arenas patekti tikrai bus neįmanoma“, – sako „Tiketos“ generalinis direktorius Andrius Žiauberis.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Nauja automatika ir robotai leis „VLI Timber“ auginti gamybą daugiau kaip 40 proc.
Reklama
Mitai stabdo pasiryžti? Specialistė paneigė pagrindinius investavimo mitus
Reklama
LPC meno galerijoje eksponuojamos parodos turi išskirtinę misiją
Reklama
Top 5 „Dreame“ dulkių siurbliai 2024
Užsisakykite 15min naujienlaiškius