Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 03 04

Didžiausia mįslė, kuri gali keisti „Ryto“ svajonės šansus

Vilniaus „Rytas“ nėra favoritas perlipti Europos taurės ketvirtfinalio barjerą, tačiau svarbaus žmogaus nugaros skausmas gali koreguoti serijos eigą. „Valencia“ lyderio Bojano Dubljevičiaus trauma pirmųjų „EuroCup“ ketvirtfinalio serijos rungtynių išvakarėse užminė kertinę mįslę.
Bojanas Dubljevičius
Bojanas Dubljevičius / Getty Images/Euroleague.net nuotr.
Antradienis | EuroCup | „Valencia“ – „Rytas“ | 21:30 | Valensija

Jo vardas Bojanas Dubljevičius ir jis yra Europos taurės turnyro visų laikų lyderis pagal pelnytus taškus (1392), atkovotus kamuolius (613) ir naudingumo balus (1600).

Šiam juodkalniečiui dar vos 27-eri, bet ant jo tvirtų pečių sudėtos „Valencia“ viltys pasiekti Eurolygos svajonę, kurią išpildytų Europos taurės čempionų titulas. Tačiau tai svajonei iškilo šioks toks pavojus.

Vieną svajonę B.Dubljevičius jau išpildė. 205 cm ūgio krepšininkas prieš savaitę su Juodkalnijos rinktine pirmą kartą šalies istorijoje iškopė į pasaulio čempionatą. Tačiau tose rungtynėse, kuriose pralaimėjimas šešių taškų skirtumu latviams buvo pergalingas, B.Dubljevičius patyrė traumą.

Dėl nugaros skausmo „Valencia“ lyderis praleido pastarąsias Ispanijos čempionato rungtynes. Be jo ir kito traumuoto žaidėjo Alberto Abalde, Valensijos krepšininkai vos išsikapstė prieš silpniausią Ispanijos pirmenybių komandą San Sebastiano „Delteco GBC“ 67:66.

„Nežinau, ar Bojanas galės žaisti – pamatysime. Bet mes negalime teisintis traumomis. Turime užtektinai žaidėjų. Visi gali žaisti ir padėti komandai“, – 24sek sakė „Valencia“ gynėjas Antoine'as Diot'as, nenorėjęs prastų savaitgalio rungtynių nurašyti traumoms.

„Abalde žais, o Dubljevičiaus situacija paaiškės tik prieš pat rungtynes, – pareiškė „Valencia“ treneris Jaume Ponsarnau. – Bojano reabilitacija sunkesnė, nei tikėjomės.“

B.Dubljevičius rungtynių su „Rytu“ išvakarėse pasirodė „Fuente de San Luis“ arenoje, vietinių vadinamoje tiesiog „La Fonteta“. Kai kurie komandos draugai šiek tiek dėl to nustebo ir linksmai šūktelėjo, išvydę bendraklubį.

Tvirtu ir užtikrintu žingsniu žengęs ant parketo su sportine apranga, jis pasiėmė kamuolį iš krepšio ir ėmė mėtyti tritaškius. Po kelių taiklių metimų aukštaūgis susiėmė už nugaros apačios. Akivaizdu, kad B.Dubljevičius jaučia diskomfortą traumuotoje vietoje.

Juodkalnietis judėjo gan vangiai ir mėtė tik tritaškius. Prieš išeidamas į video peržiūrą, B.Dubljevičius dar švystelėjo tolimą metimą viena ranka beveik per visą aikštę.

Vietiniai šypsojosi. Šis didžiulės širdies krepšininkas kartais elgiasi vaikiškai. Mat iškart po metimo B.Dubljevičius vėl susiėmė už nugaros apačios.

Tačiau kovingas „Valencia“ lyderio charakteris ir rungtynių su „Rytu“ svarba sufleruoja, kad jis turėtų žaisti. Didžiausias klausimas, kokios būsenos.

Šiomis dienomis svarbus kiekvienas B.Dubljevičiaus judesys.

Šis krepšininkas buvo išrinktas naudingiausiu Europos taurės „Top 16“ etapo žaidėju. Per vienerias antrojo „EuroCup“ etapo rungtynes jis rinko vid. 13,2 taško, pataikė net 46,7 proc. tritaškių, atkovojo 7,3 kamuolio ir atliko 2,8 rezultatyvaus perdavimo. Jo naudingumo balų vidurkis siekė 19,5 – penktadalį visos komandos.

Rungtynėse, kuriose galutinis skirtumas nebuvo didesnis nei 5 taškai, B.Dubljevičius rinko vid. 17 taškų (70 proc. trit.), 9,3 kamuolio ir 25,3 naudingumo balo.

Nieko keisto, kad „Valencia“ laimėjo 10 Europos taurės rungtynių iš eilės ir šį sezoną pasiekė 14 pergalių per 16 susitikimų.

B.Dubljevičiaus vaidmuo Valensijai yra reikšmingas ne tik istoriškai, bet ir esamuoju laiku. Ant jo gali būti pastatytos abiejų komandų svajonės tęsti kovą dėl „EuroCup“ trofėjaus ir bilieto į Eurolygą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius