-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 05

Oficialu: Kauno „Žalgirį“ papildė Tomas Dimša

Kauno „Žalgiris“ cementuoja komandą 2020–2021 m. sezonui. 15min žiniomis, į Lietuvos čempionų stovyklą grįžta 26 metų 195 cm ūgio atakuojantis gynėjas Tomas Dimša. Netrukus oficialiai šias naujienas patvirtino ir pats „Žalgirio“ klubas, paskelbęs, kad su krepšininku sudarė dvejų metų sutartį su galimybe ją pratęsti dar metams.

15min šaltinių teigimu, po puikaus sezono Panevėžio „Lietkabelyje“ Tomu Dimša domėjosi vienos geriausių ekipų iš Ispanijos, Turkijos ir Italijos. Lietuvį savo klube norėjo matyti ir Vilniaus „Ryto“ vadovai.

T.Dimša papildys „Žalgirio“ gynėjų liniją, kurioje sutartis su komanda turi dar Marius Grigonis, Thomasas Walkupas, Lukas Lekavičius, Rokas Jokubaitis ir pirmasis naujokas 2020–2021 m. sezonui Steve'as Vasturia.

Tiesa, Th.Walkupas yra aktyviai siūlomas kitoms Eurolygos komandoms ir turėtų palikti „Žalgirio“ ekipą, o už nedidelę išpirką išvykti gali ir L.Lekavičius.

T.Dimšos ir S.Vasturia atvykimas į Kauną neturi įtakos M.Grigonio situacijai – tikimasi, kad „Žalgiriui“ pavyks išlaikyti komandos lyderį.

„Jausmas – super. Kai išvykau iš „Žalgirio“ visada gyvenau su ta mintimi, kad noriu kažkada čia sugrįžti. Turbūt, kad pagaliau pribrendau ir labai tuo džiaugiuosi. Jei neturi kažkokių tikslų, jų ir nepasieksi“, – „Žalgiris TV“ sakė T.Dimša.

VIDEO: „urBONUSas“: klausimai apie Šarą, „Žalgirį“, „Rytą“ ir Mareką

T.Dimša užaugo „Žalgirio“ sistemoje ir 2013–2015 m. vilkėjo pagrindinės komandos marškinėlius, dukart tapdamas LKL čempionu.

Palikęs Kauną, T.Dimša vilkėjo Frankfurto „Skyliners“, Prienų-Birštono „Vytauto“, Varezės klubo Italijoje ir Utenos „Juventus“ marškinėlius, o labiausiai atsiskleidė 2019–2020 m. sezoną Panevėžio „Lietkabelyje“.

T.Dimša 2019–2020 m. LKL čempionate rinko 13,3 taško ir 3,2 rezultatyvaus perdavimo, FIBA Čempionų lygoje – 14,1 taško ir 3,6 rezultatyvaus perdavimo.

Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Dimša
Eriko Ovčarenko / 15min nuotr./Tomas Dimša

Gynėjas suvertė 21 tašką ir surinko 25 naudingumo balus, kai Panevėžio „Lietkabelis“ nubaudė Kauno „Žalgirį“. Išrašė 24 taškų ir 26 naudingumo balų sąskaitą pergalingame mače su Vilniaus „Rytu“.

„Tam lygiui subręsi tik sezono metu, nes jam pasiruošti sudėtinga. Nebent atvažiuoji kaip KC Riversas, kuris viską matęs ir laimėjęs. Jeigu Tomas atvyktų į Kauną, iš pradžių būtų sunku, bet jei esi geras, tą ir parodysi, – prieš porą mėnesių 15min krepšinio podkaste „urBONUSas“ apie T.Dimšą kalbėjo M.Grigonis. – Jeigu ne dabar eiti į tą lygį, tai kada dar? Pats tas amžius. Tomas visada buvo tas perspektyvus žaidėjas ir aukščiausiai reitinguojamas iš mūsų kartos: ilgos rankos, aukštai šoka, atletiškas, meta. Jis visa tai duotų komandai.“

VIDEO: „urBONUSas“: Marius Grigonis – ateitis „Žalgiryje“ ir kitoks Aleksoto vaikio sugrįžimas namo

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius