-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 07 02 /12:31

Eros pabaiga: Šarūnas Jasikevičius palieka „Žalgirį“ – su „Barcelona“ sudarė trejų metų sutartį

Šarūno Jasikevičiaus era Kaune baigėsi. 15min šaltiniai patvirtino informaciją, kad 44-erių treneris palieka „Žalgirį“ ir keliasi į „Barcelona“. Oficialiai skelbiama, kad Šaras su „Barca“ sudarė trejų metų sutartį.

15min šaltinių teigimu, Šaras Barselonoje per metus uždirbs maždaug 1 mln. eurų.

Š.Jasikevičius atmetė viliojantį Stambulo „Fenerbahče“ pasiūlymą. Turkai jam siūlė ilgalaikį kontraktą, o metinė jo alga turėjo siekti iki 1,5 mln. eurų.

Š.Jasikevičius į Barseloną ketina pasikviesti Darių Maskoliūną ir daugiau „Žalgirio“ trenerių štabo narių. Tiesa, 15min žiniomis, D.Maskoliūnas yra pagrindinis „Žalgirio“ vadovų taikinys pakeisti Šarą Kaune.

TAIP PAT SKAITYKITE: Kas pakeis Šarą? Favoritas aiškus, bet „Žalgiriui“ gali tekti ieškoti kitų variantų

„Siekėme Šarūną išlaikyti, tačiau šiemet konkurencija dėl jo buvo neįtikėtinai didelė. Kaip bebūtų, kartu su juo tiek komanda, tiek visa „Žalgirio“ organizacija padarė didžiulį žingsnį į priekį. Norime padėkoti treneriui už darbą bei linkime jam kuo geriausios kloties tolimesnėje karjeroje. „Žalgirio“ durys jam visada atviros“, – zalgiris.lt sakė klubo vadovas P.Motiejūnas.

„Barca“ naująjį trenerį pasveikino šmaikščia nuotrauka.

Barselonoje Š.Jasikevičius pakeis legendinį Svetislavą Pešičių ir bandys sugrąžinti į klubą pergales. Pastarąjį kartą Ispanijos čempionų titulą „Barcelona“ iškovojo tik 2014 metais, o Eurolygos – 2010 metais. Praėjusį sezoną „Barca“ pirmą kartą krepšinio klubo istorijoje disponavo didesniu nei 40 mln. eurų biudžetu, tačiau neiškovojo nė vieno titulo.

Šaras – tikras Barselonos sirgalių numylėtinis. Jis vilkėjo „Barcos“ marškinėlius 2000–2003 m. bei 2012–2013 m. ir laimėjo Eurolygą, dukart – Ispanijos čempionatą, triskart – Ispanijos taurę.

Š.Jasikevičius „Žalgirį“ treniravo nuo 2016-ųjų sausio. 2014-aisiais baigęs krepšininko karjerą Gintaro Krapiko kvietimu Šaras prisijungė prie „Žalgirio“ trenerių štabo.

2018-aisiais Šaro treniruojami žalgiriečiai pateko į Eurolygos finalo ketvertą ir užėmė trečiąją vietą. Dvejus metus iš eilės – 2018 ir 2019 m., žalgiriečiai kovėsi Eurolygos atkrintamosiose varžybose.

Š.Jasikevičiaus vadovaujamas Kauno klubas penkiskart tapo LKL čempionu, trissyk iškovojo Karaliaus Mindaugo taurę.

VIDEO: „urBONUSas“: Šaro sprendimas ir karščiausios paskutinės minutės naujienos

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius