-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 02 27

Eurolyga paaiškino, kodėl neleido „Žalgiriui“ nukelti rungtynių dėl koronaviruso grėsmių

Kauno „Žalgiris“ prašė nukelti penktadienio rungtynes su Milano „Olimpia“, tačiau Eurolyga tokį prašymą atmetė. Eurolyga 15min pakomentavo tokio savo sprendimo priežastis ir pateikė argumentus, kodėl palaiko „Žalgirio“ pasirinkimą rengti rungtynes su Italijos klubu pilnoje arenoje.

Pirmiausia, Eurolyga patvirtino, kad sulaukė „Žalgirio“ komandos prašymo nukelti penktadienio mačą.

Tačiau Eurolyga 15min informavo negalėjusi patenkinti prašymo dėl šių kelių pagrindinių punktų:

  • Remiantis Lietuvos sveikatos apsaugos ministerijos rekomendacijomis, namų komanda specialiai pasiruoš žiūrovų saugumo užtikrinimui ir suteiks visą būtiną informaciją į rungtynes ateisiantiems žiūrovams apie maksimalią prevenciją.
  • Remiantis Pasaulinės sveikatos organizacijos ir Eurolygos medicinos pareigūno informacija, nėra jokių požymių, kodėl Lietuvos teritorijoje reikėtų atšaukti tokį renginį.
  • Eurolyga turi laikytis numatytų turnyro taisyklių ir planų.
  • Į „Žalgirio“ areną neturėtų ateiti joks iš Italijos atvykęs sirgalius. Net jeigu tokie iš Italijos atvyktų, jie turėtų pereiti per specialias Lietuvoje numatytas patikras ir procedūras, kurios užtikrintų jų sveikatos būklę.
  • Kiti sporto renginiai Lietuvoje toliau organizuojami normaliomis aplinkybėmis, pavyzdžiui, LKL čempionato mačai. Be to, didžiausiuose sporto renginiuose, pavyzdžiui, UEFA Europos lygoje, Italijos komandos kaip numatyta žais išvykos rungtynes.

15min paklausus, ar rungtynės tarp „Žalgirio“ ir „Olimpia“ būtų nukeltos, jeigu to reikalautų Vyriausybė, Eurolyga pripažino Lietuvos valdžios sprendimų prioritetą: „Rungtynės būtų nukeltos ir joms ieškotume alternatyvios datos ir arenos.“

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis ketvirtadienį spaudos konferencijoje patvirtino, kad Vyriausybė „Žalgiriui“ gali teikti tik rekomendacinio pobūdžio prašymus todėl, kad Lietuvoje dar neužfiksuotas nė vienas koronaviruso atvejis.

„Kol kas nėra jokio teisinio pagrindo drausti, nes neturime nė vieno atvejo Lietuvoje, kuris patvirtintų šito viruso atsiradimą, – tvirtino S.Skvernelis. – Jei Lietuvoje būtų nustatytas koronaviruso atvejis, operacijų vadovai turėtų galią uždrausti bet kokį renginį.“

Eurolyga nenorėjo komentuoti, kas turi įvykti, kad pati organizacija svarstytų nukelti rungtynes.

„Mes komentuojame tik faktus, o ne galimybes“, – rašoma Eurolygos atsakyme 15min.

VIDEO: „Eurolygos diena“: „Žalgirio“ revanšo troškimas ir Šaro akistata su Milano profesoriumi

Kitaip nei dėl rungtynių atšaukimo, „Žalgiris“ galėjo pats priimti sprendimą žaisti tuščioje arenoje. Visi bilietai į žalgiriečių kovą su „Olimpia“ buvo išparduoti dar prieš tris savaites. Bet Eurolyga palaiko „Žalgirio“ organizacijos pasirinkimą rungtyniauti 15 tūkst. aistruolių apsuptyje.

„Mes pritariame scenarijui žaisti kaip įprastas rungtynes, tik su padidintomis saugumo priemonėmis, kurias pristatė „Žalgirio“ klubas“, – rašo Eurolyga.

TAIP PAT SKAITYKITE: „Žalgiris“ kreipėsi į sirgalius: kai kurių prašoma neiti į areną

VIDEO: Specialistės patarimai, kaip apsisaugoti nuo koronaviruso

Reaguodama į būsimas rungtynes ateityje, pavyzdžiui, kitos savaitės mačą Milane tarp „Olimpia“ ir Madrido „Real“, Eurolyga patikino toliau aktyviai sekanti Pasaulinės sveikatos organizacijos rekomendacijas. Anot Eurolygos atstovų, Eurolyga ir klubai yra pasiruošę individualiai reaguoti į kiekvieną potencialią situaciją, tačiau dar nėra aišku, ar bus imtasi drastiškų priemonių būsimiems Eurolygos ir Europos taurės mūšiams.

„Žalgirio“ klubas penktadienio rungtynėms Kaune pasilieka teisę imtis visų reikiamų priemonių prevencijai ir tvarkai užtikrinti, net ir neįleisti asmenų į areną esant abejonių dėl jų sveikatos ir saugumo.

„Žalgiris“ primygtinai prašo pasilikti namuose tų sirgalių, kurie jaučiasi prastai, jiems pakilusi temperatūra ar šie čiaudi ir kosėja. Klubas taip pat prašo laikytis Pasaulio sveikatos organizacijos rekomendacijų ir patarimų.

„Žalgirio“ klubas žada arenoje prie įėjimų ir strateginėse jos vietose įrengti papildomas vietas rankų dezinfekcijai, papildomai valyti turėklus, rankenas ir kitus paviršius.

„Tikime žmonių sąmoningumu, kad tie, kas galėtų kelti grėsmę, neitų į areną patys. Jeigu matysime, kad žmogus negaluoja, jo neleisime į areną“, – ketvirtadienį sakė P.Motiejūnas.

VIDEO: Koronaviruso atėjimas – tik laiko klausimas?

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius