Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 06 25

Intriga, kurios „Žalgiriui“ visai nereikėjo: Šaro išvykimo galimybė – didesnė, nei atrodė

Stambulo „Fenerbahče“ grėsmė „Žalgiriui“ yra tikra, o galimybė, kad Šarūnas Jasikevičius išvyks iš Kauno, yra didesnė, nei atrodė prieš 2020-ųjų vasarą. Maža to, „Fenerbahče“ yra ne vienintelis Eurolygos banginis, dėl kurio turėtų nerimauti „Žalgirio“ sirgaliai.

Željko Obradovičiaus pasitraukimas iš „Fenerbahče“ sukėlė domino efektą Europos krepšinyje. Srovės iš Turkijos gali permaišyti ne tik Eurolygos žaidėjų, bet ir trenerių rinką.

Kauno „Žalgirio“ treneris tapo pagrindiniu kandidatu iš užsienio, kuris perimtų Željko užleistą postą. Anot 15min šaltinių, „Fenerbahče“ vadovai trokšta pamatyti Šarą prie komandos vairo ir jau pateikė jam pasiūlymą.

Patupdyti Š.Jasikevičių į „Fenerbahče“ vyr. trenerio kėdę norėtų ir pats Željko Obradovičius.

Kaip rašė „Socrates Dergi“ žurnalistas Uguras Ozanas Sulakas, daug prie to prisidėjo taikios ir pozityvios „Fenerbahče“ skyrybos su Ž.Obradovičiumi. Būtent ši kiek netikėta aplinkybė iš esmės į teigiamą pusę keičia ir Š.Jasikevičiaus derybinę poziciją dėl darbo Stambule.

Prie Š.Jasikevičiaus jau būriuojasi agentai, kurie norėtų vesti derybas su „Fenerbahče“. 15min žiniomis, šiame sandoryje treneriui norėjo tarpininkauti Željko Obradovičiaus agentas Aleksandras Raškovičius.

Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius
Getty Images/Euroleague.net nuotr./Šarūnas Jasikevičius ir Željko Obradovičius

Šaras yra „Fenerbahče“ vadovo Maurizio Gherardini kandidatas, su kuriuo patyręs italas pasiliktų galimybę ir toliau tęsti darbus Stambulo klube. Tiesa, 64-erių specialistas gali išvykti į NBA ir ši nežinomybė gali turėti neigiamos įtakos ir Š.Jasikevičiaus sprendimui, kuriam reikia aiškumo prieš tokį atsakingą karjeros žingsnį.

Būtent nežinomybė dėl Stambulo klubo ateities yra vienas pagrindinių „Fenerbahče“ pasirinkimo minusų. Jokių aiškių gairių dėl savo likimo klube ar artėjančio sezono planų neturi net ir patys „Fenerbahče“ krepšininkai.

Lietuviui žadamas maždaug 20 milijonų eurų biudžetas, bet finansinė situacija Stambule nebėra stabili ir tai nebe toks „Fenerbahče“, koks buvo prieš keletą metų. Ne veltui iš jo pasitraukė Željko Obradovičius, kitas eilėje gali būti ir Maurizio Gherardini. Tokiu metu Šarui Stambule reikia žmonių, kuriais jis galėtų pasitikėti, o M.Gherardini būtų vienas tokių. Italo likimas Stambule turėtų paaiškėti artimiausiomis dienomis.

Luko Balandžio / 15min nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ direktorius Maurizio Gherardini
Luko Balandžio / 15min nuotr./Stambulo „Fenerbahče“ direktorius Maurizio Gherardini

Bet skirtingai nei turkams Šaras, 44-erių lietuviui „Fenerbahče“ klubas nėra opcija numeris vienas.

15min šaltinių teigimu, „Barcelona“ yra įvardijamas kaip pagrindinis, o gal net vienintelis užsienio klubas, į kurį būtų linkęs iš „Žalgirio“ išvažiuoti Šarūnas Jasikevičius.

Jeigu nelaimės Ispanijos čempionato, „Barcelona“ gali atsisakyti vyr. trenerio Svetislavo Pešičiaus. Tokiu atveju, Š.Jasikevičius pretenduotų perimti jo vietą Barselonoje. 15min šaltinių teigimu, Šaras dar nori palaukti sezono pabaigos katalonų klube, kuri gali atverti jam kur kas patrauklesnę galimybę. Įdomu, kad „Barcelona“ posto gali siekti ir Željko Obradovičius.

Ispanijos pirmenybės finišuos birželio 30-ąją. Jeigu „Barcelona“ postas neatsilaisvintų arba Šaras negautų darbo Barselonoje, 15min šaltinių teigimu, jis gali persvarstyti „Fenerbahče“ pasiūlymą.

15min šaltiniai teigia, kad dabar galimybė išvysti Šarą šią vasarą išvykstantį iš „Žalgirio“ yra realesnė ir didesnė, nei atrodė iki šiol.

Pagal kontraktą, kuris galioja iki 2021-ųjų vasaros, Š.Jasikevičius turi apsispręsti iki liepos 15-osios. Tiesa, šiuos terminus gali keisti mažėjantis „Žalgirio“ biudžetas, dėl kurio klubo vadovai su žaidėjais ir treneriais turi perkalbėti dėl atlyginimų karpymo ir kontraktų sąlygų pakeitimų.

2020-ųjų vasarą „Žalgirio“ stovykla pasitiko ganėtinai užtikrinta, kad Š.Jasikevičius liks prie komandos vairo. Tačiau klubui smogusi koronakrizė ir Ž.Obradovičiaus sprendimas komplikuoja „Žalgirio“ planus.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius