-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2020 10 22

Iš pirmos vietos į paskutinę: pokytis, iliustruojantis Šaro ir M.Schillerio skirtumus

Nuo griežtomis taisyklėmis paremtos sistemos, iki laisvo, individualiu žaidėjų meistriškumu paremto krepšinio. Tokį pokytį per tarpsezonį išgyveno vyriausiąjį trenerį pakeitęs Kauno „Žalgiris“, o skirtingus Šarūno Jasikevičiaus ir Martino Schillerio požiūrius į krepšinį atspindi ir vienas įdomus statistinis faktas.

Keturis su puse sezono „Žalgiriui“ dirigavęs Šaras netoleravo jokių nuokrypių nuo žaidėjams į smegenis įdiegtos sistemos, o tai bandė sukontroliuoti būdamas dažniausiai minutės pertraukėlių besigriebiančiu strategu Eurolygoje.

„Twitter“ vartotojas Darius Garuolis suskaičiavo, kad 2019–2020 m. sezone Š.Jasikevičius per vienerias rungtynes žaidimą stabdydavo vidutiniškai 4,46 karto ir iš viso per 28 turus paėmė 125 minutės pertraukėles.

Šaras aplenkė net ir savo mokytoją, Stambulo „Fenerbahče“ dirigavusį Željko Obradovičių, kuris žaidimą stabdė 118 kartų (vid. 4,21). Už kauniečio nugaros liko ir ilgametis Željko asistentas Atėnuose, dabartinis Maskvos CSKA treneris Dimitris Itoudis, praėjusį sezoną prašęs 111 pauzių rungtynėse (vid. 3,96).

Šaras dažniausiai rungtynių eigą bandė koreguoti antruosiuose ir ketvirtuosiuose kėliniuose, per kuriuos atitinkamai paprašė 41 ir 52 minutės pertraukėlių.

Buvęs „Žalgirio“ treneris pagal minutės pertraukėles pirmavo Eurolygoje ir 2017–2018 m., ir 2018–2019 m. sezonuose, kai vidutiniškai rungtynes stabdydavo 4,31 ir 4,5 karto per susitikimą.

Dariaus Garuolio grafikas/2017-2018 m. sezono minutės pertraukėlės
Dariaus Garuolio grafikas/2017-2018 m. sezono minutės pertraukėlės
Dariaus Garuolio grafikas/2018-2019 m. sezono minutės pertraukėlės
Dariaus Garuolio grafikas/2018-2019 m. sezono minutės pertraukėlės

Savo ruožtu dabartinis kauniečių strategas M.Schilleris pagal minutės pertraukėles yra priešingoje pusėje.

D.Garuolio duomenimis, austras „Žalgirio“ žaidėjus į pasitarimą kviečia vos po 2 kartus per vienerias rungtynes ir šį sezoną per keturis jau sužaistus mačus minutės pertraukėlių griebėsi tik 8 sykius.

M.Schillerio vidurkis yra pats mažiausias Eurolygoje. Taip pat retai per pirmus keturis turus minutės pertraukėlių prašė tik Berlyno ALBA strategas Aito Garcia Renesesas.

Dariaus Garuolio grafikas/2020-2021 m. sezono minutės pertraukėlės
Dariaus Garuolio grafikas/2020-2021 m. sezono minutės pertraukėlės

Po 8 minutės pertraukėles kol kas paėmė ir dar trys treneriai – Duško Ivanovičius, TJ Parkeris ir Xavi Pascualis, bet jų vadovaujamos komandos (Vitorijos „Baskonia“, Vilerbano ASVEL, Sankt Peterburgo „Zenit“) dėl koronaviruso kol kas sužaidė mažiau mačų už „Žalgirį“.

Vidutiniu per rungtynes paprašomų minutės pertraukėlių skaičiumi M.Schilleriui be A.G.Reneseso dar prilygsta ir šio vakaro varžovas „Valencia“ strategas Jaume Ponsarnau, per trejas savo komandos rungtynes jas stabdęs 6 sykius.

Tuo tarpu Šaras nenustygsta vietoje ir persikėlęs į Barseloną. Per tris komandai vadovautas rungtynes jis prašė jau 15 minutės pertraukėlių (vid. 5) ir pagal vidurkį dalinasi pirmąja vieta su D.Itoudžiu, per keturis mačus paprašiusiu 20 pauzių rungtynėse.

Primename, jog Eurolygos treneriai iš viso per keturis kėlinius gauna po penkias minutės pertraukėles, iš kurių dvi gali panaudoti pirmoje rungtynių pusėje, o tris – antroje. Dar po papildomą pauzę treneriai gauna pratęsimuose.

Tai reiškia, kad Š.Jasikevičius šį sezoną išnaudojo beveik visas galimas pertraukėles. „Barca“ per tris jo vadovautus mačus sužaidė vieną pratęsimą, tad maksimalus Šaro pertraukėlių skaičius galėjo būti 16.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius