-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2018 02 08

J.Bertomeu Eurolygą šokdinančiam PAO savininkui: „Išsiversime ir be jūsų“

Ketvirtadienį Stambule pristatydamas naujuosius Eurolygos rėmėjus organizacijos prezidentas Jordi Bertomeu sulaukė klausimų ir apie ekscentriškąjį Atėnų „Panathinaikos“ savininką Dimitrį Giannakopoulą. Už kritiškus pasisakymų teisėjų atžvilgiu graiką Eurolyga diskvalifikavo 12 mėnesių, o klubas surengė sirgalių apklausą, ar jam likti Eurolygoje.
Jordi Bertomeu
Jordi Bertomeu / „Scanpix“ nuotr.

D.Giannakopoulos apskundė jam skirtą nuobaudą ir paprašė atšaukti draudimą lankytis rungtynėse iki tol, kol bus priimtas galutinis nuosprendis.

Tai reikštų, kad jis galėtų gyvai stebėti artimiausias „Panathinaikos“ rungtynes su Vitorijos „Baskonia“.

Tačiau Eurolyga informavo, kad klubo savininkui nebus leidžiama atvykti į OAKA areną. D.Giannakopoulos į tai greitai sureagavo Instagrame, kur žadėjo imtis priemonių. Anot jo, šios priemonės pasodins kai kuriuos ispanakalbius į kalėjimą. Spėjama, kad vyras taikėsi į Eurolygos būstinę, kuri yra įsikūrusi Barselonoje.

Maža to, „Panathinaikos“ klubas pradėjo žadėtą balsavimą ir klausia sirgalių, ar komandai verta toliau rungtyniauti Eurolygoje.

D.Giannakopoulos pažadėjo, kad, fanams nusprendus likti, jis pasitrauktų iš klubo.

„Tai nėra paprasta situacija ir pripažįstu, kad yra tam tikrų neaiškumų. Visų pirma neaišku, kas balsuos šiuo klausimu. Noriu pasakyti, kad Eurolygai reikia „Panathinaikos“ klubo. Antra, „Panathinaikos“ klubui reikia Eurolygos komandų taip pat. Trečia, mes negalime nereaguoti į puolimą, kuris nukreiptas į mūsų organizaciją. Netoleruosime jokio nepagarbaus elgesio, kuris susijęs su sirgaliais, treneriais ar klubų vadovais“, – apie subtilią situaciją kalbėjo Eurolygos vadovas.

J.Bertomeu patikino, kad klauptis prieš visą Europos krepšinį šokdinantį graiką nesiruošia.

„Jei komanda nori likti Eurolygoje, tuomet ji turi vadovautis vertybėmis, kurios šiame sporte yra paremtos pagarba. Jeigu ne, klubas negali likti organizacijoje“, – tikino J.Bertomeu.

Bet išsiskyrimo su vienu Senojo žemyno krepšinio simbolių Eurolygos vadovas nenori.

„Atėnų klubas yra vienas sėkmingiausių per visą Europos krepšinio istoriją. Jie laimėjo daugybę nuostabių titulų. Gaila, kad šiuo metu turime problemų su komandos savininku, bet tikiuosi, kad artimiausiu metu situacija taps normali. Tačiau pasikartosiu dar kartą – netoleruosime nepagarbių išsišokimų“, – užtikrino Eurolygos vadovas.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius