-35% metinei prenumeratai. Maža kaina - didelė vertė.
Išbandyti
Maža kaina - didelė vertė. Prenumerata vos nuo 1,00 Eur!
Išbandyti
2019 10 03

Jockas Landale'as: „Žalgiris“ turi potencialo laimėti Eurolygą“

Po skaudžiai Australijos rinktinei pasibaigusio pasaulio čempionato prie Kauno „Žalgirio“ prisijungęs naujokas Jockas Landale‘as greitai pasijuto kaip namuose. „Kaune esu penkias ar šešias dienas, o jaučiuosi lyg būdamas keletą mėnesių“, – rugsėjo 23-ąją vykusioje Eurolygos žiniasklaidos dienoje tinklalapiui „Eurolyga.lt“ sakė 23-ejų 211 cm ūgio aukštaūgis.
Jock Landale
Jock Landale / Euroleague.net

Dėl lengvos adaptacijos naujoje aplinkoje australas dėkojo komandos draugams, kurie jį „Žalgiryje“ priėmė išskėstomis rankomis. J.Landale‘ui patiko, ką jis atrado Kauno ekipoje – jam pakako vos šešių dienų, kad jis įvertintų didžiulį šio sezono „Žalgirio“ potencialą.

„Pagrindinis mūsų tikslas šį sezoną – laimėti Eurolygos titulą, – tvirtai pareiškė naujasis „Žalgirio“ centras. – Manau, kad turime potencialo tai pasiekti.“

J.Landale‘as jau spėjo parodyti savo sugebėjimus vietiniame fronte – trejose žaistose LKL rungtynėse naujokas fiksavo puikų efektyvumą. Pernai Belgrado „Partizan“ ekipoje rungtyniavęs australas, vilkėdamas „Žalgirio“ marškinėlius žaidė po 17 minučių, per kurias rinko po 12,7 taško, 6,7 atkovoto kamuolio bei 18,7 naudingumo balo.

Tinklalapyje Eurolyga.lt – J.Landale‘o mintys apie skaudžiai Australijos rinktinei pasibaigusį pasaulio čempionatą, žavinčią „Žalgirio“ organizaciją, norą pakliūti į NBA, laukiantį didžiulį iššūkį bei norą laimėti Eurolygą.

– Kiek sudėtinga psichologiškai ir fiziškai įsilieti į naują komandą tik po pasibaigusio pasaulio čempionato?

– Tiesą sakant, įsilieti į naują komandą buvo visai nesudėtinga. Vyrukai atlieka puikų darbą ruošdami mane artėjantiems iššūkiams, kurie mūsų lauks šiame sezone. Treniruočių ir rungtynių metu jie vis man pasako, kokį derinį žaidžiame ar kur turėčiau aikštelėje būti. Mano komandos draugai atlieka velnišką darbą bandydami man padėti. Jie nori, kad kuo greičiau įsiliečiau į sistemą.

Aš dar jaučiu „pagirias“ po pasaulio čempionato, kuriame skaudžiai pralaimėjome pusfinalyje bei kovoje dėl bronzos. Stengiuosi būti nesavanaudiškas, nes būtų nesąžininga komandos draugų atžvilgiu, jei atvykęs į naują ekipą vis dar galvočiau apie nesėkmę pasaulio taurėje. Bandau tai pamiršti, o pergalė prieš „Šiaulius“ tam padėjo gerą pamatą – aš vėl jaučiuosi savimi. Stengiuosi kaip įmanoma greičiau perprasti sistemą, jaustis joje patogiai. Tai labai svarbu, o komandos draugai man labai padeda.

– Ar ketvirtoji vieta pasaulio čempionate yra geras rezultatas Australijai?

– Tai geriausias rezultatas mūsų šalies istorijoje. Mes tuo didžiuojamės, bet kartu – nuvylėme save. Manau, kad turėjome puikią galimybę pusfinalyje įveikti Ispaniją. Galvojome, kad pasieksime finalą, o jame veikiausiai iškovosime auksą. Nuo pojūčio, kad galime laimėti titulą, iki ketvirtosios vietos... Tai buvo nuvilianti pabaiga. Tai mus visus gana stipriai pakirto. Po čempionato daug kalbėjome, kad turėjome pasirodyti geriau, tą ketiname padaryti kitąmet Olimpinėse žaidynėse Tokijuje.

Stengiuosi apie tai negalvoti, tačiau mes turime grąžinti duoklę savo šaliai ir laimėti medalį. Mūsų šalyje į mūsų komandą buvo daug investuota, į visą krepšinio programą Australijoje. Mes jiems skolingi tiek pat daug, kiek esame skolingi ir sau. Jaučiame, kad praleidome puikią galimybę pasiekti pirmąjį medalį, tačiau mums vėl šiek tiek pritrūko. Kitąmet tai nepasikartos.

– Kokį įspūdį „Žalgirio“ žaidėjai paliko tuomet?

– Puikų! Kieti bei labai gudrūs žaidėjai. Jie puikiai judino kamuolį bei užbaiginėjo atakas. Tai buvo labai sudėtingos ir grubios rungtynės. Pasiekti pergalę buvo labai sunku, o tai daug ką pasako apie Lietuvos rinktinę, kuri lengvų pergalių nedalina. Malonu žiūrėti tas rungtynes, studijuoti jas, o tuomet atvykti į Kauną ir žaisti kartu su šiais vyrukais. Tas mačas suteikė daug pozityvo, tikiuosi, kad turėsime stiprią komandą.

– Ką žinojote apie Lietuvą, Kauną ir „Žalgirį“ prieš sudarant sutartį?

– Žinojau nedaug, jei kalbėtume apie šalį. Praėjusią žiemą rungtyniavau Vilniuje prieš „Rytą“, tad žinojau, kad čia bus šalta. Išskyrus tai, žinojau, kad „Žalgirio“ trenerių štabas yra gerbiamas. Jie kasmet atlieka nuostabų darbą ugdydami žaidėjus. Tai didžiausias dalykas, kuris man įstrigo – jei atvyksi į „Žalgirį“ ir turėsi privilegiją dirbti su Šaru, tai padės tau tapti geru žaidėju ilgalaikėje perspektyvoje.

Manau, kad „Žalgiris“ turi puikią darbo su jaunais žaidėjais istoriją, kurie į klubą atvyksta alkani, koks esu ir aš. Noriu kuo labiau tobulėti ir suprasti Šaro filosofiją. Jis turėjo puikią karjerą. Čia yra sutelkta mano dabartinė koncentracija – išmokti kuo įmanoma daugiau bei tapti kuo įmanoma geresniu žaidėju. Manau, kad pagal savo reputaciją Kaunas tam yra geriausia vieta.

– Ar klausėte kieno nors patarimo prieš priimdamas „Žalgirio“ pasiūlymą?

– Su kuo aš kalbėjau... Per savo komandos draugą „Partizan“ ekipoje Marcusą Paige‘ą susisiekiau su Deonu Thompsonu. Jis davė keletą patarimų dėl miesto, papasakojo apie organizaciją. Tik tiek, daugiau nesikreipiau į nieką. Nesu linkęs remtis kitų nuomone, sprendimus bandau priimti pats. Girdėjau gerus dalykus apie trenerių štabą, mačiau, kaip žaidžia „Žalgiris“. Man patiko, ką aš pamačiau. Kaune yra rungtyniavę keli žaidėjai, praeityje žaidę toje pačioje universiteto konferencijoje, kaip ir aš. Brandonas Daviesas ir keli kiti vyrukai. Mačiau, kaip jie žaidžia ir ką pasiekė, o tai man labai patiko. Norėjau būti dalimi kažko ypatingo, o ši organizacija yra būtent tai.

View this post on Instagram

Euro League Tip-off coming soon!

A post shared by Jock Landale (@jocklandale) on

– Kiek arti šią vasarą buvote, kad pasirašytumėte kontraktą su NBA komanda?

– Taip, viskas buvo pakankamai arti. Tai vis dar yra arti, bet apie tai aš dabar negalvoju. Akivaizdu, kad turiu kontraktą artėjantiems aštuoniems mėnesiams ir dėl to labai džiaugiuosi. Noriu pasirodyti gerai ir bandyti pasiekti finalo ketvertą ar net laimėti titulą. Tai viskas, kas man dabar rūpi.

Žinoma, aš esu sujaudintas ir dėl galimybės ateityje praverti NBA duris. Manau, kad turiu gerus šansus patekti ten, bet apie tai negalvoju. Tai nebūtų sąžininga mano komandos draugų atžvilgiu, jei ištisai galvočiau apie NBA ir panašius dalykus. Noriu žaisti dėl sirgalių ir dėl komandos draugų, kurie rodo didžiulį ryžtą siekdami pargabenti Eurolygos titulą į Kauną.

VIDEO: „Ginčas“: kaip toli šį sezoną Eurolygoje gali žengti „Žalgiris“?

– Prie „Žalgirio“ prisijungėte neseniai, kokį įspūdį palieka komanda?

– Puikūs vyrukai, nuostabi krepšinio programa, viena geriausių infrastruktūrų pasaulyje. Manau, kad viskas čia atliekama labai profesionaliai, viskas atliekama, kaip tiksliajame moksle. Tiek žaidėjai, tiek treneriai yra puikūs žmonės, jie mane priėmė išskėstomis rankomis. Prisijungiau prie komandos vėlai, bet jie nerodė nepasitenkinimo, jie neapkartino gyvenimo naujokui. Jie stengėsi mane įlieti į komandą kuo įmanoma greičiau – supažindino su miestu ir kultūra. Aš Kaune jaučiuosi kaip namie, o vyrukai prie to stipriai prisidėjo. Kaune esu penkias ar šešias dienas, o jaučiuosi lyg būdamas keletą mėnesių. Tai puiku.

– Kokį įspūdį palieka darbas su Šarūnu Jasikevičiumi?

– Nuostabų. Šie vyrukai tikrai daug ką išmano. Tiesiog yra akivaizdu, kiek ši komanda investuoja į jaunų žaidėjų ugdymą. Tai mane džiugina. Jie ryžtingai nusiteikę pakelti žaidėjų lygį, kaip ir patys žaidėjai yra siekia būti geresni. Šiame klube daug dėmesio skiriama žaidėjų lygio kėlimui, kad jie suprastų žaidimą kaip įmanoma labiau. Manau, kad klubai Europoje atlieka puikų darbą – jie moko krepšininkus žaidimo supratimo, leidžia fokusuotis į atskirus aspektus, kaip įgūdžių kėlimas. Žaidimo supratimu Europa šiuo metu pirmauja. Trenerių štabas su tuo man labai padeda.

– Kaip pristatytumėte sirgaliams, kurie Jūsų dar nežino?

– Energingas vyrukas, kuris kovoja dėl komandos ir komandos draugų. Mėgstu bandyti užvesti publiką, kurti jai epizodus. Mėgstu bėgti į greitas atakas, kovoti dėl kamuolių puolime. Manau, kad išsiskiriu pastangomis, kurias įdedu kiekvienose rungtynėse.

– Kurioje pozicijoje žaisdamas jaučiatės geriausiai – ketvirtoje ar penktoje?

– Tikriausiai, kad įžaidėju. Tai yra mano mėgstamiausia (juokias). Jei rimtai, tai geriausiai jaučiuosi žaisdamas vidurio puolėju, bet vis dažniau save atrandu ir sunkiojo puolėjo vaidmenyje, nes galiu išplėsti aikštelę. Žinote, rungtyniavimas šioje pozicijoje yra iššūkis, ypač, kai joje žaidi šešis mėnesius. Bet aš mėgaujuosi išbandydamas naujus dalykus, net jei yra erzinančių akimirkų – praleistas žmogus gynyboje ar koks įkirtimas. Mėgaujuosi sužinodamas naujus dalykus. Ateityje tikiuosi žaisti per abejas pozicijas, nes varžovams užduotis sustabdyti tokius žaidėjus tik pasunkėja.

– Tai bus Jūsų debiutinis sezonas Eurolygoje, kaip jaučiatės?

– Šiek tiek nervinuosi, nes tai didžiulis žingsnis į priekį nuo Europos taurės. Girdėjau tik kietus dalykus apie Eurolygą – kokia ji fiziška, kiek lemia detalės. Tai antra geriausia, o galbūt ir geriausia lyga pasaulyje, kaip jie sako.. Tai įdomu, bet yra šiek tiek jaudulio, nes nori žinoti, kaip tau kuo greičiau įsilieti į šį lygį ar kaip tau pavyks grumtis su geriausiais žaidėjais. Nekantrauju tai patirti. Šiek tiek jaudinuosi, bet viskas praeis su pirmosiomis rungtynių akimirkomis.

– Kokius tikslus keliate sau ir komandai?

– Noriu varžytis su geriausiais žaidėjais pasaulyje – ar tai būtų Eurolyga, ar NBA – nėra taip svarbu. Žinoma, norėčiau vieną dieną save išbandyti NBA, noriu žaisti Olimpinėse žaidynėse ir laimėti ten medalį. Tai mano tikslai.

Dėl komandos – pagrindinis tikslas šį sezoną yra laimėti Eurolygos titulą. Manau, kad turime potencialo tą pasiekti. Jei pirmiausia pasieksime atkrintamąsias – puiku, jei žengsime į finalo ketvertą – dar geriau, o tuomet – finalas. Manau, kad turime galvoti po vieną žingsnį į priekį ir galvoti apie pergalę tik sekančiose rungtynėse, o ne galutinį tikslą. Turime tobulėti sezono eigoje, o atėjus atkrintamosioms – įjungti aukščiausią pavarą.

Pranešti klaidą

Sėkmingai išsiųsta

Dėkojame už praneštą klaidą
Reklama
Miškasodyje dalyvavę „Herbalife“ nepriklausomi partneriai pagerino savo pačių rekordą – pasodino daugiau nei 3 tūkst. medžių
Reklama
„Teleloto“ studija virs podiumu
Reklama
Šimtai vyrų kasdien susiduria su erekcijos sutrikimais ar net prostatos vėžio diagnoze – kaip to išvengti?
Reklama
Pirmą kartą per beveik penkiolika metų fiksuotas verslo ginčų augimas – ką tai reiškia verslui?
Užsisakykite 15min naujienlaiškius